{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

A l'hivern és important que els més petits de casa mengin calent, igual que els grans. En aquest sentit, podem aprofitar-ho perquè el nadó comenci a tastar altres aliments a poc a poc, a més de la llet materna, o perquè tasti, com a mínim, la llet de fórmula. Una manera d'aconseguir amb èxit que el nadó tasti el menjar és fer-lo seure amb tots a taula i que vegi que tots mengen el mateix.


En aquest apunt us donaré algunes idees de receptes per a nadons i que també són plats per prendre a l'hivern. A les criatures de més de 6 mesos els podeu fer un arròs caldós o un puré d'arròs amb verdures i pollastre, però recordeu que a aquesta edat només poden prendre verdures com la pastanaga, la mongeta tendra, el carbassó, la carbassa o el porro. També podeu preparar-los una crema amb només una d'aquestes verdures, afegint-hi patata per donar-li una textura més espessa. D'altra banda, recordeu també que el pollastre ha d'estar ben cuit i ben trituradet.


Si el teu fill té 7 mesos o més, pots preparar carn d'olla per als més grans amb arròs, vedella, patata i verdures del grup, i triturar-ho tot molt bé al nadó perquè s'ho pugui menjar. Si ja és més grandet, podrà menjar-ne trossets petits.


A partir dels 9 mesos ja li has d'introduir més varietat d'aliments, de manera que pots donar-li per entrar en calor a l'hivern una crema de carbassó, crema de carbassa o carn picada acompanyada d'algunes verduretes i tomàquet. Els carbassons també els pots fer al forn, que és una recepta fàcil, i calentons es posen d'allò més bé.


Us deixaré l'explicació d'alguna de les receptes que em semblen més ideals per a l'hivern, començant per l'arròs caldós per a nadons a partir de 6 mesos. Per a aquesta recepta podeu fer servir algunes verdures i hortalisses que el nadó ja pot menjar, com patates, mongetes tendres i pastanaga. Primeu heu de posar a coure les verdures durant uns vint minuts, afegir-hi posteriorment l'arròs i deixar que cogui quinze minuts més. Si el nadó ja menja pollastre, podeu coure'l amb les verdures. Finalment, afegiu-hi una cullerada d'oli d'oliva i passeu-ho tot pel passapurés.


A partir de l'any aproximadament ja podeu introduir llegums a la dieta del vostre fill, de manera que podeu fer-li un puré de cigrons. Si aprofiteu que feu carn d'olla a casa i aparteu una patata per al nadó, una mica de pollastre, una pastanaga, unes mongetes tendres i uns cigrons, podreu preparar-li un puré deliciós. Només heu de passar aquests ingredients pel passapurés afegint-hi una mica del mateix brou de l'escudella perquè no sigui tan espès.  


A partir dels 15 mesos podeu preparar-li potatge de cigrons, un plat bastant típic de la cuina espanyola, en què podeu utilitzar també verduretes que ja mengi el nadó, com per exemple la pastanaga i els espinacs o les bledes. Però heu de recordar que cal deixar els cigrons en remull la nit anterior si els que feu servir no han estat cuits prèviament. Així, doncs, escalfeu en una cassola la pastanaga amb dues cullerades d'oli d'oliva. Quan comenci a enrossir, afegiu-hi aigua (aproximadament un litre per a uns 300 g de cigrons), i quan vegeu que arrenca el bull, afegiu-hi els cigrons.


Deixeu que coguin durant una hora i mitja més o menys, és important que sigui a foc lent i que vigileu que no es quedin sense aigua. Uns quants minuts abans que s'acabi la cocció, afegiu-hi els espinacs. Quan ho serviu al nadó, aixafeu els cigrons amb la forquilla. Moltes mares, a més, els treuen la pell per facilitar-los la digestió.

Quines altres receptes d'hivern compartiríeu amb la resta de mares?


Font | aeped.es

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.