{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

La cuina pot ser l’escenari perfecte perquè els nens aprenguin i descobreixin noves textures, olors i sabors. Treballar amb les seves pròpies mans i crear alguna cosa per si mateixos és un exercici molt enriquidor per al seu creixement i desenvolupament. Per això hem preparat unes receptes senzilles i d’aparença divertida, perquè els nens es converteixin en els xefs de la casa. Poseu-vos el davantal que comencem!

Receptes per a nens

Pizza casolana

Ara prepararem unes pizzes de manera casolana i amb ingredients variats i equilibrats. Et proposem aquesta recepta que als nens els encantarà!

Ingredients:

Per a la massa:

  • 400 g de farina
  • 1 got d’aigua
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 cullerada de llevat

Per a la pizza:

  • Mozzarella
  • Rodanxes de formatge
  • Rodanxes de pernil dolç
  • 1 llauna de tonyina
  • Salsa de tomàquet casolana
  • 1 grapat de xampinyons frescos
  • Orenga

Preparació:

Preparem primer la massa de la pizza. Per fer-ho barregem en un bol la farina, el llevat i la sal. Fem un forat al mig dels ingredients i hi aboquem l’oli i l’aigua. Ho pastem tot ben pastat fins a integrar els ingredients i formar una bola compacta que no se’ns enganxi a les mans. Tapem la massa amb un drap humit i deixem que reposi durant uns 60 minuts, fins que hagi augmentat de volum.

Una vegada llesta, empolvorem una superfície plana i neta amb farina i pastem la massa, amb l’ajuda d’un corró, fins a formar la base de la pizza. Podeu crear la forma que més us agradi. Mentrestant anem preescalfant el forn a 200°.

Comencem ara a afegir-hi els ingredients: primer cobrim la superfície amb una capa de salsa de tomàquet. A continuació hi col·loquem les rodanxes de formatge, de pernil, la tonyina, els tomàquets cirerol tallats per la meitat i finalment els xampinyons, ben nets.

Empolvorem una mica d’orenga per damunt de la pizza, la fiquem al forn i l’hi deixem durant 15-20 minuts.

Els nostres consells: La pizza és una bona manera que els nens prenguin verdures, podeu afegir-hi també carbassó, bròquil, albergínia, espàrrecs…

Rolls de pa, formatge i pernil

Aquesta recepta és molt fàcil de fer i pot ser el berenar o el sopar perfecte per als més petits. Els ingredients són molt bàsics i l’elaboració és divertida. A veure què et sembla!

Ingredients:

  • 6 llesques de pa de motlle sense crosta (la quantitat dependrà del nombre de comensals)
  • Rodanxes de formatge cremós
  • Rodanxes de pernil dolç

Preparació:

Pastem, amb l’ajuda del corró, dues llesques de pa per separat. Les ajuntem després per un dels extrems i passem el corró amb força per sobre perquè s’enganxin. Col·loquem al damunt un parell de rodanxes de pernil i un altre parell de formatge. Emboliquem el pa donant-li forma de rotlle, hi clavem un escuradents i el reservem.

Anem fent els rotlles al gust i, una vegada llestos, els deixem refredar durant mitja hora. Els traiem, els tallem en rodanxes per donar-los forma de mini rolls, i els servim.

Receptes divertides

Pastís irisat

Elaborar aquest pastís costa una mica més de temps que les receptes anteriors, però el resultat és molt vistós i t’assegurem que als nens els encantarà. Vols aprendre a preparar un pa de pessic de diferents colors?

Ingredients:

Per al pa de pessic:

  • 300 ml d’oli de gira-sol
  • 300 g de farina de rebosteria
  • 250 g de sucre
  • 1 sobre de llevat
  • 6 ous
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 3 colorants alimentaris en pasta de diferents colors: vermell, verd i groc, per exemple.
  • 3 motlles per a pa de pessic

Per a la cobertura:

  • 300 g de formatge en crema
  • ½ got de llet
  • 150 g de mantega a temperatura ambient
  • 300 g de sucre de llustre

Preparació:

Per muntar aquest pastís necessitem fer tres capes de pa de pessic, cada una d’un color diferent, que després muntarem.

Primer preescalfem el forn a 180°. Batem l’oli, el sucre i els ous. En un bol a part tamisem la farina amb el llevat i ho incorporem tot a la barreja anterior. Hi afegim l’essència de vainilla i ho barregem molt bé.

Greixem amb mantega els motlles i hi repartim la massa de manera equitativa. Tintem cada motlle amb el colorant que hem triat, seguint les instruccions que ens indiqui l’envàs. Segurament amb unes gotetes n’hi haurà prou.

Posem cada pa de pessic al forn durant uns 20-30 minuts, fins que, quan els punxem amb un escuradents, l’escuradents surti net. Quan estiguin llestos els deixem refredar i els reservem.

Ara farem la cobertura: batem la mantega amb el sucre de llustre fins a obtenir una barreja cremosa. A continuació hi afegim la crema de formatge i finalment la llet. Batem bé els ingredients i els reservem.

És hora de muntar el nostre pastís irisat! Serà tan fàcil com col·locar la primera capa, untar la base superior amb la cobertura i anar afegint de la mateixa manera les altres capes fins a finalitzar amb una altra més de cobertura.

Aquest pastís és deliciós per a qualsevol berenar, però no oblidem que hem d’oferir-ne als nens amb moderació. També els podem donar Danonino amb llet, formatge fresc i amb fruita triturada. Conté calci i vitamina D i no té colorants artificials. I encara millor: els diferents envasos estan adaptats especialment perquè se’ls puguin prendre ells solets.

Barquetes d’ou dur

Finalment, et suggerim una recepta divertida i, un cop més, molt fàcil de preparar. Aquestes barquetes poden ser l’entrant perfecte per a qualsevol festa d’aniversari!

Ingredients per a 4 persones aproximadament:

  • 4-6 ous
  • 1 llauna de tonyina
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 cullerada de maionesa
  • Dues o tres rodanxes de pernil dolç
  • 1 pessic de sal

Escuradents

Preparació:

Bullim els ous en aigua abundant durant uns 20 minuts. Quan estiguin llestos, els escorrem, els deixem refredar i els reservem.

Tallem els ous al llarg per la meitat i en traiem els rovells, amb molt de compte perquè no es trenquin. Col·loquem els rovells en un bol i els aixafem amb una forquilla. A continuació hi afegim la tonyina, la sal, el tomàquet i la maionesa. Ho remenem bé i omplim els buits de l’ou on hi havia el rovell amb aquesta barreja.

Per fer el pal de les barquetes clavem un tros quadrat de pernil (que serà la vela) en un escuradents i el posem a l’ou. Esteu preparats per tastar-los?

Amb aquestes receptes ja podeu animar els nens a entrar a la cuina i a començar a cuinar els seus primers plats. Segur que els agrada tant preparar-los com gaudir-ne.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.