{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Els nens creixen molt de pressa, i quan ens n’adonem, ja ens volen donar un cop de mà. Encara que de vegades entorpeixin quan intenten ajudar-nos a la cuina, hem de valorar molt la seva bona intenció i aprofitar perquè col·laborin en les activitats més senzilles quan són petits, i donar-los més responsabilitat a mesura que creixen. A més d’ajudar-nos, aprendran a adquirir certes responsabilitats!

Una bona manera de valorar-los i agrair-los el seu entusiasme i la feina ben feta és preparar el menjar que més els agrada, sempre de manera sana i divertida. Us imagineu com? Preneu nota de les idees que us portem avui!

Galetetes amb confeti

Si tenim nens de 3-4 anys sabem que els encanten els colors… Preparem-los un plat divertit i dolç, i que ells el decorin!

Ingredients: 100 g de sucre morè, 100 g de sucre blanc, 1 culleradeta d’extracte de vainilla, 175 g de mantega a temperatura ambient, 1 ou sencer, 1 rovell, 300 g de farina, 1 culleradeta de bicarbonat, una mica de sal, 200 g de Lacasitos aproximadament.

Preparació: Tamisem la farina juntament amb el bicarbonat i la sal i la reservem. Batem els dos tipus de sucre, l’extracte de vainilla i la mantega amb el batedor fins que obtinguem una massa esponjosa. A continuació hi afegim l’ou i el rovell i ho batem fins que quedi una massa ben homogènia. Hi afegim la farina que teníem reservada fins que quedi integrada en la massa. El resultat serà una massa enganxosa. Us recomanem que us poseu una mica de farina a les mans per treballar-hi.

Preparem una safata de forn amb paper d’enfornar i fem boletes amb la massa (segur que ens ajuden encantats!), les distribuïm damunt del paper i les aixafem una miqueta amb l’ajuda d’un got. Cal que tingueu en compte que mentre les fornegem creixen bastant i poden arribar a enganxar-se les unes amb les altres, així que compte amb les distàncies. Després col·loquem els Lacasitos a sobre.

Amb el forn preescalfat a 180 graus, introduïm la safata a mitja altura durant 10-12 minuts, o fins que les vores de les galetes es comencin a daurar.

Quan hagi passat aquest temps, traiem la safata del forn i posem les galetetes en una reixeta perquè s’acabin de refredar. Deseu-les en una caixa metàl·lica perquè es conservin millor, tot i que probablement no duraran gaire.

Caneló de pernil ibèric amb formatge, olives i tomàquet

Si els nostres nens són una mica més grans, els encantarà embrutar-se una mica les mans preparant uns divertits canelons per als entrants.

Ingredients: 300 g de crema de formatge, 200 g de mató, 40 g de tomàquets secs picats, 1 g de cibulet picat, 30 g d’olives negres picades, sal i pebre, 2 làmines i mitja de gelatina hidratades, 40 talls de pernil ibèric molt fins.

Preparació: Batem la crema de formatge i el mató fins a aconseguir una crema. Hi incorporem el tomàquet, el cibulet i les olives i ho barregem completament. A continuació rectifiquem el punt de sal. Dissolem la làmina de gelatina en una cullerada de llet i l’afegim a la barreja.

Ara és quan hem de treure l’artista que portem dins! Posem els talls de pernil damunt la taula de treball ben estirats i en una de les vores del rotllet posem una cullerada sopera de crema de formatge. I ho emboliquem com si fos un caneló.

Heu pensat que, per exemple, podríem afegir-hi espinacs frescos ben picadets? A alguns nens, és un aliment que els costa una mica de menjar, i aquesta serà una manera diferent perquè en prenguin. Segur que els encantaran!

Ja només ens queda gaudir-ne!

Pizza de xampinyons i ruca

Quan parlem d’adolescents, sabem que el seu menú preferit se sol limitar a 3 o 4 tipus de plats. Us sona la pizza? Sí, la pizza n’és un! Així que ara la prepararan ells... A veure qui s’hi resisteix!

Ingredients: 200 g de xampinyons laminats, 2 boles de formatge mozzarella de búfala, 1 gra d’all, 1 grapat de ruca, 4 cullerades de salsa de tomàquet, 1 cullerada de quètxup, oli d’oliva verge extra, sal, pebre, orenga seca, vinagreta.

Per a la massa de la pizza: 200 g de farina de blat, 200 ml d’aigua, 10 g de llevat de forn fresc, 1 culleradeta de sucre, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra i sal.

Preparació: Per a la massa de pizza, posem la farina en un bol, el llevat i el sucre (l’aliment preferit del llevat). Hi aboquem l’aigua a poc a poc sense parar de pastar i l’assaonem. A continuació passem la massa a una superfície llisa i, amb un rajolí d’oli, la continuem amassant fins que quedi una massa suau i homogènia. Recordeu-vos d’empolvorar una mica la taula amb farina, això farà que la massa no s’enganxi.

Una vegada amassada, la introduïm en un bol i la cobrim amb un drap, i deixem que reposi durant 1 hora en un lloc càlid. A l’hivern va genial posar-la al costat del radiador, o també podem ficar-la durant 30 minuts a 30 °C al forn. Quan hagi fermentat, estirem la massa amb un corró en una superfície llisa enfarinada fins a fer un disc fi.

Col·loquem la massa en una placa de forn enfarinada, l’estenem bé i la suquem amb la salsa de tomàquet barrejada amb el quètxup. A continuació hi afegim unes rodanxes de mozzarella, els xampinyons i l’all ben picat, a més d’una mica d’orenga, sal, pebre i un rajolí d’oli. Ho fornegem a 220 °C, durant 12 minuts, amb el forn prèviament calent. Tallem les porcions en calent per tenir-la preparada per menjar-la.

Posem la ruca en un bol i l’amanim amb una mica de vinagreta i abans de servir la pizza en col·loquem una mica per sobre. Una combinació deliciosa! Quina gana!

En aquest vídeo podeu veure una pizza amb altres ingredients.

A més, us deixem unes idees per preparar amb els nens uns refrescos naturals i unes llaminadures.

Segur que com que ells mateixos han ajudat a preparar les receptes, s’ho menjaran amb moltes més ganes!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.