{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Durant tot l'any el nadó ha de prendre la seva ració de fruita i verdura diària, que farà que el seu organisme rebi l'aportació necessària de minerals i vitamines. En aquesta època de l'any, això l'ajudarà a estar preparat per als canvis de temperatura propis de la tardor i de l'hivern. Per això, el millor és preparar receptes senzilles perquè tastin i assaboreixin les fruites i les verdures.


Per al més petit de la casa no hi ha res com fer-li un puré amb fruita de temporada per berenar. Una recepta senzilla per a nadons de sis mesos és fer un puré barrejant poma, pera, plàtan i un Mi Primer Danone, que està elaborat amb llet de continuació. A partir dels nou mesos, pots preparar-li una macedònia de fruites de tardor en què no poden faltar-hi taronges o mandarines. A la macedònia pots afegir-hi una miqueta de vainilla per donar-hi un gust especial i unes gotetes de llimona.


Una altra opció perquè mengin fruita de temporada a partir dels 6 mesos és fer pomes al forn o preparar una senzilla compota de poma. La compota de poma es pot fer bullint tres o quatre pomes pelades i tallades a trossos i traient-los el cor. A més, pots afegir-hi una mica de canyella per donar-hi un toc de gust. Per elaborar la compota has de deixar bullir les pomes a foc lent uns quinze minuts o fins que estiguin tendres i hagin perdut el líquid. Quan la poma ja estigui tendra, la retires del foc i la deixes refredar. Quan ja no cremi, la barreges amb la batedora fins a deixar una textura molt suau tipus puré.


Pel que fa a les verdures, pots anar variant amb les que són pròpies de la temporada de tardor. Per exemple, per a un puré de nadons de sis mesos, posa a bullir un tros de carbassa, una patata, mongetes tendres, carbassó i una mica de pastanaga. Quan arrenqui el bull pots afegir-hi una mica d'oli d'oliva i després ho passes pel passapuré. Les verdures, a la tardor se les mengen molt bé en un puré calentó. A partir dels dotze mesos les pots presentar d'altres maneres: per exemple, la pastanaga se la poden menjar ratllada; el carbassó, trossejat i barrejat amb pasta; mongetes tendres i patates cuites; patates rostides al forn amb espinacs, etc.


Recorda que els nens també han de menjar llegums tot l'any. I no sol ser fàcil, però a la tardor i a l'hivern els vindrà més de gust prendre-se'ls com a plat calent. Una manera senzilla de preparar un plat de llenties amb verdures per a nadons més grans de dotze mesos és sofregir una mica de pastanaga en una olla. Si toleren la ceba, queda més gustós amb una ceba petita que pots retirar quan serveixis el plat. Quan comencin a enrossir, hi afegeixes una patata tallada a trossos, una mica de tomàquet natural ratllat i, quan vegis que ja està tot ben ros, hi afegeixes les llenties, ho barreges tot i ho cobreixes d'aigua. Has de deixar-ho coure una hora aproximadament a foc lent i, quan vegis que l'aigua s'ha reduït i les llenties s'han espessit, ja les pots retirar i servir.


Hi ha un munt de maneres de preparar plats de fruites i verdures per als nens. Per què no ens expliques alguna de les teves receptes de tardor per al teu fill?


Font | Consumer.es

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre