{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El bressol i el cotxet del nadó són dos productes necessaris per al més petit de la casa. Tots dos esdevindran un petit espai on el nadó passarà gran part del temps i, per això, han de ser de qualitat i han d'aportar seguretat i comoditat a la criatura. Tant per al cotxet com per al bressol hi ha molts models diferents al mercat, només cal trobar el que s'ajusti a les necessitats del nadó i dels pares.

Què hem de tenir en compte a l'hora de triar el bressol del nadó

Així, doncs, el bressol ha de ser segur i còmode. Per tant, ha de tenir una profunditat d'uns 60 cm i, a més, ha d'estar fabricat amb materials no tòxics i materials antiirritants, és a dir, amb materials no contaminants que respectin la salut de la criatura, tal com ho exigeix la normativa europea.

Altres aspectes que cal tenir en compte són: les baranes, el matalàs i el somier.  

Baranes: hi ha bressols que són abatibles, és a dir, que una de les baranes es pot abaixar perquè els pares puguin atendre el nadó més còmodament. El que cal tenir en compte és que la barana no ha de baixar fins al final, sinó que s'ha de quedar a una altura de 20 cm. A més, la distància entre barrot i barrot no ha de ser de més de 6,5 cm per evitar que la criatura pugui posar-hi el caparró.
Matalàs: ha de ser còmode, uniforme i rígid. Pot ser de diferents materials, amb molles, làtex, fibra natural, fibra sintètica, etc. L'important és que tingui una funda fàcil de rentar. Un altre aspecte que cal tenir en compte és que el somier i el matalàs han de ser de la mateixa mida per evitar espais buits.  
Somier: és important que sigui rígid i sòlid. El somier ajudarà a desenvolupar l'estructura òssia del petitó. El que més s'acostuma a recomanar és el de làmines, ja que deixa ventilar bé el matalàs i pràcticament no es deforma.

Tipus de bressols

A part dels bressols convencionals —els de tota la vida, que se solen utilitzar fins als dos anys aproximadament— i dels abatibles, hi ha altres tipus de bressols: els que tenen rodes, que són pràctics perquè pots moure'ls amb facilitat; els bressols-balancí, que ajuden a agafar el son del nadó i a tranquil•litzar-lo, i els bressols funcionals, que permeten transformar el bressol en un llit que pot servir al nadó fins als sis o set anys.

Què hem de tenir en compte a l'hora de triar el cotxet del nadó

Triar el cotxet per al nadó pot resultar aclaparador pel fet d'haver d'escollir entre tants i tants models. Crec que el més important és centrar-se primer en les necessitats que volem cobrir i després podrem triar el que més ens agradi. Entre les necessitats a l'hora de triar el cotxet, hem de tenir en compte on vivim, el tipus de carrers per on transitem, si cabrà al maleter del cotxe, l'ús que tindrà en les activitats dels pares, si hi ha ascensor a casa, els llocs on anirem sovint amb el cotxet, etc.

Altres consideracions que també hem de tenir en compte són l'altura de la persona que portarà més sovint el cotxet, si els avis ajudaran a cuidar el nadó —en aquest cas, haurà de ser un cotxet fàcil de manipular—, el pes i la versatilitat del cotxet (és a dir, que s'adapti a les necessitats del nadó, que sigui manejable i que el cabàs es pugui adaptar segons les necessitats del moment: mirant cap a la mare o cap endavant), que el cabàs sigui homologat, si inclou la bossa de passeig o si inclou una cistella per portar els accessoris necessaris per al nadó, que els frens siguin fàcils d'accionar, etc. En qualsevol cas, el cotxet ha d'incloure els accessoris necessaris per a la seguretat i la comoditat en cas d'inclemències del temps (com un protector contra la pluja, un para-sol, una mosquitera).

Finalment, hi ha un detall que pot ser important: els manillars. Hi ha cotxets que tenen manillars regulables; això va molt bé si la mare o el pare tenen alçades molt diferents. També és important que siguin ergonòmics, ja que facilitaran el passeig del nadó i que la persona que l'empenyi vagi còmoda i amb el pes ben repartit. Si el manillar és d'una sola peça, és a dir, de barra, no permet de penjar-hi cap bossa, cosa que a la llarga acabem necessitant.

Com es prepara?