{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan al teu fill li costa defecar, ho fa amb poca freqüència i amb deposicions dures, segurament vol dir que el teu nen va restret.

Durant els primers mesos de vida del nadó, l'alimentació et marcarà el nombre de deposicions diàries. Però si veus que el nen no defeca amb freqüència i els excrements són de consistència normal i fins i tot tova, no podem dir que el teu nadó vagi restret.

Els motius del restrenyiment solen ser diversos. Però un dels més freqüents és el moment en què vam començar amb l'alimentació complementària, ja que en introduir els aliments sòlids és possible que el teu nen tingui una mica de restrenyiment.

Consells per evitar/tractar el restrenyiment

El que pots fer és estimular el nen perquè  faci exercici; d'aquesta manera, en moure's, ajuda a moure els seus intestins. Per exemple, pots fer que el nen gategi o, si encara no gateja, moure-li les cametes de dalt a baix.

És important que el nen prengui aliments rics en fibra si sol anar restret, com ara la taronja, en forma de suc, a partir dels 4-5 mesos, perquè l'ajudi en el seu trànsit intestinal. La fibra la podem trobar en nombrosos aliments que es poden utilitzar en nadons de menys d'1 any, com les farinetes de fruites, verdures (mongeta tendra, carbassó, carbassa, porro …) i cereals amb gluten o sense, segons l'edat del menut.

Actualment també hi ha llets formulades específicament per a nadons restrets. Pots consultar el pediatre sobre aquestes llets perquè t'aconselli la més adequada per al teu nadó.

D'altra banda, si ja pateix el restrenyiment, podem fer-li un massatget a la zona abdominal amb moviments circulars i de dalt cap avall per ajudar-lo a defecar. O fins i tot banyar-lo  amb aigua tèbia, ja que això el relaxarà i beneficiarà el seu trànsit intestinal.

Com es prepara?