{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Com que sé que sou moltes les mares preocupades per aquest tema, m'he decidit a compartir aquest apunt amb vosaltres...
A alguns menuts els costa molt fer caca, es posen vermells de tant fer força i fan unes caquetes dures com Conguitos... així que, per combatre el restrenyiment i intentar alleujar-lo, us dono uns petits consells, com a mare amb moltíssima experiència en aquest tema, perquè el meu nen ha anat restret des que va néixer.

- Etapa de 0 a 4 mesos:

En aquesta etapa, els nostres nadons en general s'alimenten exclusivament de llet materna, o de llet artificial; en el cas de restrenyiment en un nadó de pit, ens pot ajudar introduir la punteta d'un termòmetre amb vaselina a l'anus amb molt de compte i suavitat... Així aconseguirem que el nadó noti l'estimulació i no deixi de fer força fins que aconsegueixi defecar.... O també es pot recórrer als supositoris de glicerina per a lactants.

Si el nadó pren llet artificial, al mercat hi ha llets antirestrenyiment adaptades a cada etapa que també poden servir d'ajuda.

També hi ha "medicaments laxants" per a nadons, tipus Eupeptina, que són unes pólvores que es barregen amb la llet i que ajuden el nadó a defecar...

- Etapa de 4 a 5 mesos:

En aquesta etapa s'introdueixen una gran varietat d'aliments nous com els cereals, la fruita i la verdura.
Els cereals amb efecte bífidus són molt útils en aquest cas.
La millor fruita que es pot menjar en aquesta etapa per a aquest cas és la pera i la taronja. A diferència de la poma i el plàtan, que restrenyen una mica més... Quan sigui una mica més grandet és millor donar-li la fruita preferentment sense pelar.
Les millors verdures són la mongeta tendra, el porro i el carabassó (si pot ser sense pelar, millor).
En canvi, l'arròs i la pastanaga s'han de donar en menys quantitat.
També va molt bé l'oli d'oliva; se'n pot posar un rajolí per damunt del puré quan ja és al plat.
I un remei de l'àvia és donar una culleradeta d'oli d'oliva al nen en dejú...

- Etapa 6 i 7 mesos:

En aquesta etapa, juntament amb altres aliments nous, també s'introdueix el iogurt per a nadons elaborat amb llet de continuació, com MI PRIMER DANONE, que està pensat per als nadons a partir dels 6 mesos, i amb això ajudem a millorar el trànsit intestinal.

- Etapa de 8 a 12 mesos:

Aquesta etapa és un gran moment, perquè es tornen a introduir una gran quantitat d'aliments nous, com el peix, l'ou i els llegums... D'aquests, per exemple, les llenties són boníssimes per combatre el restrenyiment i més si van acompanyades de verdures.

- A partir dels 12 mesos:

A partir dels 12 mesos, els nostres menuts comencen a tastar tots els aliments que hi ha i comencen a menjar "el nostre menjar" , el que fem a casa per a tothom...
Aquests són alguns dels aliments que ens poden funcionar quan el nostre nadó ja menja gairebé de tot...

Entre les hortalisses i les verdures destaca la carxofa (9,4 g de fibra/100 g). Les fruites més laxants són les fruites del bosc, com les groselles, els gerds i les móres (uns 6-7 g de fibra/100 g), la taronja (8 g/100 g), la magrana i el kiwi (3 g/100 g). La quantitat de fibra que aporta la resta de fruita ronda els 2 g/100 g.

En general, la fruita seca (ametlles, pinyons, avellanes, nous) i la fruita dessecada (orellana, pruna, raïm i figa seca) són els aliments més rics en fibra.

Un remei casolà per combatre el restrenyiment és deixar en remull unes cinc prunes en un got d'aigua durant 12 hores i, un cop transcorregut aquest temps, menjar-se les prunes i donar-li l'aigua que queda al nostre menut.

I quan introdueixis la llet de vaca al teu menut, també li pots donar llet amb fibra.

Espero que això us serveixi d'ajuda a totes les mares i pares que teniu un nadó poc caganer... hahaha

 

Com es prepara?