{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Totes les mares s'emocionen quan senten la primera puntada de peu del seu fill: és la constatació que dins seu hi està creixent un petit ésser. Les puntadetes de peu, a més, demostren que el nadó està en bon estat de salut i creix fort.

Tot i que els nadons es mouen des de la setena setmana, fins a les 16 setmanes d'embaràs o més endavant la mare no les nota, i només en nota unes quantes. Hi ha gent que pensa que segons el tipus de puntades de peu és possible fer-se una idea de com serà el caràcter de l'infant, però en realitat no significa gran cosa, ja que en el procés de construcció de personalitat hi influeix l'educació, l'entorn, les experiències viscudes…

La mare pot notar-les quan canvia de postura, ja que el nadó aprofita aquest moment per estirar-se i sacseja sense voler la paret de l'úter matern amb les cames. De fet, si estàs atenta, fins i tot pots arribar a crear un patró, perquè l'activitat del nadó se centra en alguns moments del dia. Durant el segon trimestre d'embaràs les puntadetes de peu seran menys freqüents, però a partir del tercer podràs explicar-les i veuràs que sumen un mínim de 10 moviments al dia.

Els moviments del fetus es deuen al fet que tenen la necessitat de moure's a causa de l'alimentació de la mare. Quan pren aliments dolços, els nivells de glucosa augmenten, això passa al nadó i el motiva a moure's rítmicament durant alguns moments del dia. Tot i que també depenen del teu estat anímic, ja que els científics han descobert que una descàrrega d'adrenalina té efectes sobre el fetus, perquè l'hormona de l'estrès també arriba a la criatura a través del cordó umbilical.

Pel que fa a la intensitat de les puntadetes de peu, dependrà de la constitució de la mare (les més primes les noten més) i de la quantitat de líquid amniòtic que hi ha a l'úter matern (com més quantitat de líquid, menys les notaran)

Com es prepara?