{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Segons els experts, s’ha de reduir el nombre d’hores de tele, ordinador i internet a dues diàries en total, i anar fent-ho gradualment. El més efectiu és permetre’n l’ús com a premi, després d’una tasca ben feta (una pàgina d’un llibre de vacances completada, per exemple), i posant sempre un límit de temps. No els ho prohibeixis mai del tot perquè ho percebran com una amenaça; la millor solució i la més efectiva és marcar-los un horari estricte sobre les hores que poden dedicar a la tecnologia.

Com pots fer el joc educatiu

Pren nota: dedica hores a veure el que veu i a jugar amb ell. Afavoreix l’intercanvi de jocs entre el teu fill i els seus amics, així activaràs el seu contacte social i la participació en activitats comunes, vital en aquesta edat. Has de tenir clar que els videojocs faciliten la rapidesa en la presa de decisions, treballen la constància en l’esforç i augmenten la tolerància davant del fracàs; la tele i els videojocs poden ser educatius si es trien bé. Això sí, no permetis que el programador decideixi per ell.

Com pots ajudar-lo a rendir més estudiant

D’altra banda, cada vegada s’exigeix més i abans als nens (avui als cinc anys ja saben multiplicar, quan nosaltres vam aprendre’n als vuit). No és estrany que tingui dificultats, si a això hi sumem que, generalment, el fracàs escolar no sol ser degut al fet que sigui gandul o li falti motivació a casa, sinó que no sap com estudiar. L’has d’ajudar i per això has de mostrar-li una actitud positiva. No aconseguiràs gaire si se sent culpable o maldestre. Ben al contrari, valora el seu esforç i les seves aptituds i utilitza l’humor perquè no es pensi que el jutges quan li plantegis que “això s’ha de solucionar”.

Finalment, adapta una bona tècnica d’estudi al seu estil: segons els experts el millor mètode és fer-se preguntes en estudiar, en llegir o prendre apunts. Fes que es pregunti: “què acabo de llegir? això és així?, què més necessito saber sobre aquest tema?, què és el més important d’aquest text?”.

Com es prepara?