{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Un dels moments crucials per a les mares i els nadons és la tornada de la mare a la feina. En aquest moment la mare té alguns dubtes, com per exemple com donarà menjar al seu fill si està treballant. L'experiència de moltes mares indica que es pot fer i que hi ha diferents fórmules per continuar donant el pit mentre es torna a la feina.

En primer lloc, cal recordar que els nadons fins als sis mesos de vida haurien de poder rebre lactància materna. És cert que les baixes de maternitat a Espanya només duren uns quatre mesos, per això és important organitzar-se bé perquè l'infant s'alimenti correctament i la mare pugui reprendre les seves rutines habituals.

Aquest moment suposarà un canvi important, sobretot si es tracta del primer fill. Moltes mares, quan tornen a la feina, pensen que el seu fill no es podrà alimentar i tenen sentiments contradictoris, però la veritat és que els nadons, quan la mare no hi és, acostumen a dormir més i a reservar les forces per quan la mare torni.

És important que si la mare treballa fora de casa, el nadó s'acostumi des de petit a aquesta rutina. Pot alimentar-lo la persona que el cuida mentre la mare treballa, perquè sortir de casa a treballar ajuda la mare a desconnectar una mica de les coses de casa i de tot allò relacionat amb la criança. Això sí, el pare també ha d'ajudar en la criança perquè el nadó s'alimenti i la mare pugui recuperar la seva vida habitual i descansar.

Per això, abans d'anar a la feina la mare pot treure's llet i congelar-la. El tirallet és un element més que serveix perquè el nadó pugui tenir l'aliment que necessita quan la mare no és a casa. Moltes mares dubten de si fer servir un tirallet, perquè pensen que si es treuen llet després no en tindran perquè el nadó mengi. Això no és així: la llet es pot treure abans i després de les preses, perquè la producció de llet s'adapta a la necessitat del nadó. A més, el tirallet també estimula la producció de llet materna.

D'altra banda, la mare ha de donar el pit al seu fill abans d'anar-se'n a treballar i tan bon punt torni de la feina. O sigui que probablement només necessiti dues o tres preses de llet extreta. La mare pot valorar quines hores té de permís de lactància i, si la feina és a prop de casa, pot sortir a donar menjar al nadó durant aquests permisos per lactància. Hi ha mares que poden endur-se el nadó a la feina i allí li donen el pit, n'hi ha que es poden permetre una excedència i n'hi ha que demanen una reducció de la jornada laboral. Això ja depèn de l'economia i les possibilitats de cadascú.

Com veieu, hi ha diferents fórmules que permeten que la lactància pugui continuar encara que la mare treballi. Però això sí, la mare necessitarà ajuda en altres coses de la casa per no estressar-se. Aquí és on la col•laboració del pare serà essencial perquè la lactància materna continuï sent un èxit. Quina fórmula utilitzaves per continuar donant-li el pit al teu fill quan vas tornar a la feina?

Via | aeped.es

 

Com es prepara?