{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Amb el bon temps ve de gust sortir més amb el nadó a passejar o a passar el dia a l'aire lliure. El vostre fill ho agrairà, ja que els nadons necessiten aquestes estones amb els pares i el contacte amb la naturalesa relaxa tant petits com grans.


És important recordar que hem de protegir-los del sol. Si és un nounat i fins als sis mesos de vida, el més aconsellable és passejar a primera hora del matí o al capvespre, quan els rajos solars són menys agressius. Evitar o minimitzar l'exposició solar és fonamental, especialment en els nens de menys de 6 mesos. Pel que fa a l'ús de filtres solars en canalla de menys de 6 mesos és un tema en què els especialistes no es posen d'acord. Hi ha especialistes que ho desaconsellen i d'altres que recomanen l'ús de filtres físics, així que el millor és que consultis el teu pediatre. Des dels 6 mesos fins a l'anyet, s'han d'utilitzar les cremes de protecció solar amb precaució.


Per evitar exposar directament el nadó als rajos solars podeu escollir llocs frescos amb arbres. I si aneu a la platja, emporteu-vos el para-sol. Recordeu que convé evitar les hores de sol centrals del dia i que heu de dur sempre una gorreta per al nadó i un para-sol que pugui protegir-lo del sol al cotxet. Unes ulleres de sol que els protegeixin de la radiació UV també són recomanables.


Pel que fa a roba, per a un dia a l'aire lliure han d'emportar-se peces fresques i molt còmodes. No és recomanable vestir el nadó de vint-i-un botó, sinó posar-li roba que es pugui tacar perquè tingui llibertat per gatejar per l'herba, per la sorra o pel camp sense estar pendents de si es taca la roba o no.


Perquè res no us espatlli el vostre dia a l'aire lliure, emporteu-vos tot el que necessiteu per a la criatura: aigua (molt important per mantenir el nadó hidratat, sobretot els dies que fa molta calor), canviador, bolquers, biberó (si és que en pren), purés preparats, tovalloletes humides, una muda per al nadó, una manteta per si refresca a la tarda, i menjar per a vosaltres. Una nevereta també és molt pràctica per mantenir fresc el seu menjar i l'aigua.


Quins altres consells ens donaríeu per passar un dia a l'aire lliure amb el nadó?

Com es prepara?