{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Entre els 12 i els 24 mesos el nadó ha d'aprendre a ser independent i començar a deixar el vincle de dependència que té amb el xumet.  La criatura s'ha de sentir preparada, és a dir, el moment s'ha de produir quan comenci a mostrar senyals que pot trobar satisfaccions en altres activitats. No obstant això, en cap cas hem d'esperar fins que tingui més de 3 anys, la separació en aquest cas seria més difícil.


Pots preparar el teu fill per separar-se del xumet i explicar-li un conte en què el nen es faci gran i ja no el necessiti més. Així el nadó estarà avisat que ha d'anar acomiadant-se del xumet i no li arribarà per sorpresa.


Al principi no cal prendre-li el xumet del tot, sinó que s'ha de fer progressivament. Per exemple, pots plantejar-li fites com ara fer servir el xumet només per dormir, i premiar-lo si aconsegueix complir-ho.


Moltes vegades la canalla utilitza el xumet perquè estan avorrits; proposa-li jocs i demana-li que es tregui el xumet mentre juga. Amb les mans i el cap ocupats, anirà passant menys estones amb el xumet.


Has de mantenir-te ferma en la teva decisió. Hi haurà moments en què plorarà i demanarà el xumet insistentment, però serà pitjor si et fas enrere, perquè el nen no acabarà de creure's que el temps del xumet s'ha acabat.


Per suportar la pèrdua del xumet has d'oferir-li algun substitutiu que li ofereixi aquesta satisfacció i a més li faci sentir que és un nen gran. Pots crear un nou ritual de l'hora de dormir que li resulti agradable i al qual s'acostumi: una cançó de bressol, un conte, un massatge… D'aquesta manera s'oblidarà del xumet a poc a poc.


És important no renyar-lo perquè utilitza el xumet, ja que aquest serà un estímul negatiu que el desanimarà i no permetrà que s'esforci per aconseguir superar la seva dependència. En comptes d'això, pots animar-lo i afalagar-lo quan no el faci servir, dient-li que això el fa ser un nen gran.


Per evitar traumes i aconseguir que s'oblidi del xumet caldrà molta paciència, perquè hi haurà dies que no el necessitarà, però també n'hi haurà d'altres que estarà demanant-lo desesperadament. En aquests moments t'hauràs de mostrar ferma encara que et costi molt.http://www.guiainfantil.com/salud/chupete/consejos_quitar.htm


http://www.todobebe.com/articulos/consejos-para-quitarle-el-chupete-o-chupon-1444


http://www.mibebeyyo.com/bebes/salud-bienestar/salud-bebe/chupete-quitar-bebe-1473

Com es prepara?