{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Un dels millors plans que pots fer amb el teu fill és sortir a jugar a l'aire lliure. Els encanta sortir al carrer, veure coses noves, explorar… Per això és un moment perfecte perquè aprenguin coses jugant i s'enforteixi el vincle entre pares i fills. El moment de sortir al carrer és especial, perquè surten de l'entorn familiar de casa cap a un lloc desconegut. Trencar així la rutina fa que estiguin més atents a tots els detalls que els envolten i els ajuda a deixar volar la imaginació.

Durant el primer any de vida els nadons encara no tenen prou força per jugar en un parc utilitzant els gronxadors i els tobogans. Per això, les sorreres, els gronxadors especials per a nadons o una simple gespa poden ser el lloc perfecte per jugar i explorar. Es distreuen amb qualsevol cosa: les bestioletes, les plantes, les ombres dels arbres… Crea un món que l'ajudi a imaginar tot substituint les joguines i mòbils que té a casa per elements de la natura.


També pots recórrer als jocs que feu junts a casa; només el fet d'estar en un lloc diferent ja els farà especials. Jugar aixecant-lo amb els braços o els genolls, fer-li pessigolles, amagar una cosa que hagi de buscar, incitar-lo a gatejar…

Quan ja té un any i ja comença a caminar o a gatejar amb més desimboltura, jugar a atrapar l'ajudarà a agafar agilitat, muntar cubells encaixables li ensenyarà a començar a distingir entre les diferents formes, i començar a jugar amb pilotes l'ajudarà a enfortir els músculs. Una altra manera molt divertida de fer que l'experiència al parc sigui encara més especial és jugar amb bombolles de sabó, aquell joc que ens agradava tant a tots i que no passa mai de moda.


Com ja hem dit, sortir a jugar a l'aire lliure amb les criatures és molt productiu i sa, però no hem d'oblidar que hem de prendre algunes precaucions abans de passar un dia fora.


Si surts al carrer amb el teu fill un dia assolellat, tingues en compte que es cansarà més, així que emporta't tot el que necessiti perquè pugui descansar i passejar assegut. A més, les cadiretes o cotxets et seran útils per portar-hi tots els estris necessaris per a una jornada fora de casa.


I per descomptat, recorda't de la protecció solar, emporta't un para-sol, un casquet i crema protectora per protegir-lo bé del sol directe. Sobretot si té menys de 6 mesos no és recomanable exposar-lo al sol. En aquests casos, el criteri dels pares és el que ha de determinar si el lloc de joc és adequat o no.


Si aneu a menjar fora, recorda que has de vigilar bé la conservació dels aliments, un termos o una nevereta isotèrmica t'aniran molt bé.
Un altre factor que has de tenir en compte són els insectes; hi ha repel•lents per a nadons que els protegiran de les picades sense agredir-los la pell. Per triar el producte adequat és important consultar el pediatre o un farmacèutic, que et recomanarà el que s'adapti millor al seu tipus de pell.

Com es prepara?