{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Hola a tothom!
Fa poques setmanes parlàvem de la presència cada vegada més freqüent de la intolerància al gluten a la societat. Ja és més que normal tenir un amic, un familiar o un company de feina afectat per aquesta intolerància. Per això, he volgut preparar aquest apunt dirigit a totes les persones encarregades d’assegurar una correcta alimentació.

Si som responsables de l’alimentació d’un nen celíac, no podem oblidar que es pot gaudir d’una vida normal tenint en compte alguns aspectes de la dieta que, a poc a poc, s’integraran amb total normalitat a la rutina del nen i de tota la família.

És qüestió de saber què hem de tenir en compte i com portar-ho a terme en el dia a dia. Per això us presento alguns consells i pautes que us seran de gran ajuda.

 • Recordeu rentar-vos les mans després d’haver estat en contacte amb aliments que continguin gluten. Heu de fer el mateix amb els instruments i els electrodomèstics de la cuina. Poseu-vos notes a la cuina, pot ser de gran ajuda!
 • La dieta controlada en gluten està indicada només per a qui està afectat per la intolerància.
 • Tingueu clar des del primer dia que no es pot menjar ni una miqueta…gens de gluten!. El cos ho notarà.
 • És aconsellable que parleu amb famílies que també es troben en la mateixa situació. Compartir l’experiència us pot ajudar molt.
 • Transmeteu confiança al nen. Per això, és important que no canviï els seus hàbits. Per exemple, és recomanable sortir a menjar fora, deixar-lo a dinar a l’escola…
 • Parleu amb els responsables de menjador de l’escola. Oferir una dieta sense gluten és fàcil si disposeu de la informació adequada, com ara una correcta identificació dels aliments sense gluten; així es podran oferir bones alternatives perquè el nen pugui seguir la seva dieta.
 • Si teniu més fills, heu d’intentar tractar-los amb igualtat. Equilibreu l’atenció. Ells ho agrairan. I vosaltres us sentireu millor.
 • Confieu en vosaltres. A poc a poc veureu que adaptar-se a aquests canvis és fàcil. És qüestió de temps.
 • Superimportant. No asseieu el nen aïllat. Simplement, feu-hi una atenció especial i, a poc a poc, el seu nivell de responsabilitat i coneixement augmentarà.

Finalment, ens agradaria recomanar-vos aquesta pàgina de Facebook, és un projecte en què ha participat Danone. És un llibre en què s’explica de manera molt fàcil què és la celiaquia i s’hi proposen consells i maneres d’actuar.

I, si us hi animeu, participeu-hi i compartiu-hi experiències!        

Com es prepara?