{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El moment de vestir el nadó, sobretot quan és un nounat, ha de ser un moment d'intimitat entre la mare o el pare i la criatura en què li poden parlar i fer-li carícies des del canviador. Als infants no els sol agradar que els despullin, perquè se senten insegurs quan els agafen per canviar-los.

Per evitar aquesta tensió que sent el nadó quan el vesteixen i aquest estrès canviant-lo mentre està neguitós, podem seguir alguns trucs que fan que aquest moment sigui dolç i tranquil.

Primer de tot, el lloc on canviem el nostre fill ha de ser silenciós i tranquil, i no ha de fer-hi gaire calor perquè, si no, estarà incòmode. La superfície per vestir el nadó ha de ser plana i ferma i, alhora, tova. Hem de situar el nadó de panxa enlaire i no perdre'l de vista ni un segon, per evitar que caigui. Això vol dir que hem de tenir preparada la roba just al costat abans de començar a desvestir-lo.

Hem de ser ràpids canviant-lo per evitar-li al màxim qualsevol molèstia, però sense ser bruscos. A l'hora de posar-li les mànigues no hem d'estirar-li els braços sinó passar la nostra mà per la màniga entrant-hi al revés, agafar-li la maneta i fer-la-hi passar per la màniga.

Si tot i aquests consells veus que el teu fill es continua queixant, pots distreure'l amb algun tipus de joc: parla-hi, canta-li, juga amb les seves extremitats, ensenya-li que són els seus peus i les seves manetes… És qüestió de temps, quan s'hi acostumi associarà el moment de vestir-se amb alguna cosa agradable i en un moment íntim amb la seva mare o pare.

Per fer més fàcil el moment de canviar-lo, és millor que tinguem roba folgada, que li permeti moure's i estirar-se tant com vulgui. Les peces que s'obren per davant són més fàcils de treure i de posar, i així, a més, evitarem haver de girar-lo al canviador. Les cintures elàstiques també faran més fàcil el moment de posar-li els pantalons, i no haurem de cordar botons ni cremalleres. També hem d'evitar els teixits sintètics i posar-li més roba feta amb teixits naturals, de cotó, així evitarem allèrgies en la seva delicada pell.  

Com es prepara?