{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

El moment de vestir el nadó, sobretot quan és un nounat, ha de ser un moment d'intimitat entre la mare o el pare i la criatura en què li poden parlar i fer-li carícies des del canviador. Als infants no els sol agradar que els despullin, perquè se senten insegurs quan els agafen per canviar-los.

Per evitar aquesta tensió que sent el nadó quan el vesteixen i aquest estrès canviant-lo mentre està neguitós, podem seguir alguns trucs que fan que aquest moment sigui dolç i tranquil.

Primer de tot, el lloc on canviem el nostre fill ha de ser silenciós i tranquil, i no ha de fer-hi gaire calor perquè, si no, estarà incòmode. La superfície per vestir el nadó ha de ser plana i ferma i, alhora, tova. Hem de situar el nadó de panxa enlaire i no perdre'l de vista ni un segon, per evitar que caigui. Això vol dir que hem de tenir preparada la roba just al costat abans de començar a desvestir-lo.

Hem de ser ràpids canviant-lo per evitar-li al màxim qualsevol molèstia, però sense ser bruscos. A l'hora de posar-li les mànigues no hem d'estirar-li els braços sinó passar la nostra mà per la màniga entrant-hi al revés, agafar-li la maneta i fer-la-hi passar per la màniga.

Si tot i aquests consells veus que el teu fill es continua queixant, pots distreure'l amb algun tipus de joc: parla-hi, canta-li, juga amb les seves extremitats, ensenya-li que són els seus peus i les seves manetes… És qüestió de temps, quan s'hi acostumi associarà el moment de vestir-se amb alguna cosa agradable i en un moment íntim amb la seva mare o pare.

Per fer més fàcil el moment de canviar-lo, és millor que tinguem roba folgada, que li permeti moure's i estirar-se tant com vulgui. Les peces que s'obren per davant són més fàcils de treure i de posar, i així, a més, evitarem haver de girar-lo al canviador. Les cintures elàstiques també faran més fàcil el moment de posar-li els pantalons, i no haurem de cordar botons ni cremalleres. També hem d'evitar els teixits sintètics i posar-li més roba feta amb teixits naturals, de cotó, així evitarem allèrgies en la seva delicada pell.  

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre