{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Has arribat mai a la caixa del supermercat i t'has quedat bocabadada amb la xifra total de la compra? De vegades és inevitable tenir la sensació d'haver comprat quatre coses i que, tot i així, resulti que hem gastat més del que hauríem d'haver gastat. Per evitar aquest malbaratament de diners i mantenir la butxaca resguardada, només cal planificar bé la compra setmanal i tenir en compte uns petits trucs que ens hi poden ajudar. Pren-ne nota!

Com podem estalviar amb la compra setmanal?

Planifica un menú

Per estalviar a l'hora de fer la compra setmanal, una de les directrius bàsiques és la planificació: abans de llançar-te al supermercat a comprar tot el que vegis, convé planificar un menú setmanal que inclogui els principals àpats del dia, els que requereixen més elaboració: els dinars i els sopars. Reuneix la família i confeccioneu entre tots un menú variat per a cada dia de la setmana. Així podràs saber exactament quins ingredients necessites comprar i quins no.

Fes una llista de la compra

És bàsic, però molts cops ho obviem, confiant que no se'ns oblidarà què hem de comprar. Per evitar badar i distreure'ns pels passadissos del supermercat, apunta en un paper tots els aliments que necessites basant-te en el menú setmanal que has elaborat prèviament.

Comprova abans els armaris i el rebost

No vagis a comprar sense haver comprovat abans quins productes falten a casa: hi ha paper higiènic al lavabo? Queden tovallons? S'han acabat ja les pastilles del rentaplats? Apunta-ho tot i compra-ho només si ho necessites. De vegades ens fem aquestes preguntes quan ja som al supermercat i comprem coses que ja tenim a casa.

No baixis a comprar amb l'estómac buit

Encara que no ens ho creguem, la quantitat de productes que comprem depèn en moltes ocasions de la gana que tinguem: si anem al supermercat amb l'estómac buit, probablement ens vindran de gust tot de coses llamineres que veurem i que acabem posant al carretó. Cal anar amb compte amb els capritxos innecessaris i, per fer-ho, no hi ha res millor que anar a fer la compra sense gens ni mica de gana, així ens centrarem només en el que sigui necessari i ens estalviarem una mica de diners.

Fixa un pressupost

Hem de ser conscients de quants diners ens podem permetre gastar abans de comprar. Estableix una xifra màxima destinada a la compra setmanal i cenyeix-t'hi. Si la compra es passa molt del pressupost, intenta descartar el que sigui prescindible. Una cosa que pot ajudar és anar posant a poc a poc monedes en una guardiola que destinarem a la compra setmanal. Així aconseguirem estalviar i ampliar el pressupost.

Aprofita els cupons i les ofertes

Alguns supermercats ens ofereixen cupons de descompte aplicables a certs productes. De vegades no els tenim en compte i els llencem amb el tiquet de la compra, però poden anar molt bé perquè ens permeten estalviar fins a un 20 % en diferents productes. Recorda't de fixar-los a la nevera amb un imant per tenir-los a la vista i fer-los servir la propera vegada que vagis a comprar.

Col·loca la compra al fons

Alguna vegada t'has topat amb un producte que ni recordaves que tenies a casa i l'has hagut de llençar perquè estava caducat? De vegades saturem el rebost o la nevera amb llaunes, pots i paquets d'aliments que acaben amagats al fons i ens oblidem completament que existeixen. Per evitar llençar menjar i malgastar els diners, col·loca la compra nova al fons i trasllada els productes antics a un lloc més visible; així els consumirem primer.

Finalment, recorda també alguns truquets per prolongar la vida dels aliments: recorda que el pa de motlle es conserva millor a la nevera, congela productes com la carn o les verdures fresques, embolica els aliments en plàstic transparent abans de guardar-los o separa les patates de les cebes per evitar que les patates es facin malbé. Si tenim en compte tots aquests consells, probablement aconseguirem estalviar una quantitat important de diners al llarg de la setmana. Què t'han semblat aquests trucs? Creus que et poden ajudar a la propera compra que facis?

Com es prepara?