{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Aconseguir estalviar i arribar a final de mes no és una tasca senzilla. No podem evitar consumir energia i aigua a casa, però sí que podem fer que les nostres factures es redueixin en certa mesura. Estalviar aigua et serà més fàcil del que creies amb aquests trucs tan senzills.

Trucs senzills per estalviar aigua

Tasques quotidianes com ara rentar els plats, dutxar-nos o tirar de la cisterna consumeixen més litres d'aigua dels que t'imagines. Com podem evitar que es malbaratin? Apunta aquests trucs tan senzills per estalviar aigua a casa que t'ajudaran no només a estalviar diners, sinó també a conscienciar-te del medi ambient.

Introdueix una ampolla a la cisterna

Sabies que cada vegada que estirem la cadena gastem al voltant de 6 litres d'aigua? Imagina tot el que això suposa al llarg del dia. Per intentar estalviar aigua cada vegada que anem al lavabo, et proposem aquest truc tan senzill: introdueix a l'interior de la cisterna una ampolla gran i plena d'aigua. El pes de l'ampolla "enganyarà" la cisterna, de manera que quan tirem de la cadena ens estalviarem el volum d'aigua que correspon al de l'ampolla: aproximadament un litre i mig cada vegada.

Instal·la perlitzadors a les aixetes

Els perlitzadors són petits dispositius que es col·loquen als extrems de les aixetes per disminuir el cabal de l'aigua. Aquests accessoris barregen la sortida d'aigua amb aire, cosa que provoca que les gotes surtin en forma de perles, d'aquí en ve el nom. Si instal·lem un perlitzador a les aixetes, aconseguirem estalviar fins a la meitat de l'aigua que utilitzem normalment. Fes-lo servir especialment a l'aixeta de la cuina, perquè és la que obrim més vegades al llarg del dia.

Posa el rentaplats en lloc de rentar a mà

Sempre pensem que el rentaplats gasta més aigua i per això optem moltes vegades per rentar els plats a mà. Però estem equivocats: un estudi del Canal de Isabel II Gestión va determinar que posant el rentaplats s'estalvia una mitjana de 30,6 litres d'aigua al dia. Així que, quan la pila de l'aigüera estigui plena de plats bruts, recorda que és millor ficar-los al rentaplats. Això sí, opta pels rentaplats de tipus A, que permeten un rentat ecològic i posa'l en funcionament només quan estigui completament ple.

Col·loca bols a l'aigüera per recollir l'aigua

Si no disposem d'un rentaplats a casa o simplement preferim rentar a mà perquè no embrutem massa coberts, et proposem un truc que t'ajudarà a estalviar aigua. Col·loca un bol o un cossi petit a l'aigüera de manera que, quan rentis els plats, l'aigua es dipositi dins del recipient. D'aquesta manera podrem recollir aigua i reutilitzar-la per a altres tasques de la llar, com ara regar les plantes o reposar la cisterna.

Tanca la clau de pas

Òbviament, no l'hem de tancar del tot, perquè tallaríem el subministrament d'aigua. Però si tanquem lleugerament la clau de pas aconseguirem reduir part del cabal, cosa que ens ajudarà a estalviar aigua diàriament. Recorda també deixar tancada la clau de pas cada vegada que te'n vagis de viatge, d'aquesta manera evitaràs possibles fugues innecessàries.

Opta per fer-te una dutxa en lloc d'un bany

La capacitat mitjana d'una banyera convencional ronda els 150-200 litres d'aigua. Imagina quin malbaratament suposa omplir-la sencera! Encara que banyar-nos sigui molt agradable i relaxant, hem de ser conscients de la gran despesa d'aigua que suposa. Per estalviar-la, procura simplement dutxar-te, recordant-te de tancar l'aixeta cada vegada que t'ensabonis.

Rega les plantes a mà

Si tens un jardí de proporcions mitjanes, segurament no cal instal·lar-hi un sistema de reg automàtic. Aquests sistemes malgasten més aigua del que ho faria el reg manual. Així que, si tens temps, utilitza el mètode tradicional: fes servir una regadora! Un consell útil: si bulls verdura, pasta o arròs, reserva l'aigua que sobri després de la cocció i fes-la servir per regar les plantes. Segur que la teva butxaca ho nota!

Com pots veure, tots aquests consells són d'allò més senzills, cap exigeix una gran inversió per amortitzar i, amb cadascun, poses un granet de sorra que et permet estalviar aigua. El planeta i la teva butxaca en sortiran beneficiats.

Com es prepara?