{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els regals, els àpats de les festes de Nadal, els plans de lleure, les vacances… Aquests dies tenim més despeses del que és habitual, i per això pensem que estalviar és una missió impossible. Però no ho és! Tot és qüestió de planificar, ser conscients dels diners de què disposem i no deixar-nos endur pel consumisme. Recorda que les coses materials no són sempre les que ens fan més feliços. Apunta't aquests truquets que t'ajudaran a organitzar-te durant aquestes dates i donaran un respir a la teva butxaca.

Trucs per estalviar per Nadal

1. Comença fent un pressupost

Abans de començar a comprar cal que visualitzem quin és el nostre pressupost real. Quants diners podem gastar sense que ens repercuteixi negativament després a l'economia? És important plantejar-se aquesta pregunta i debatre-la en família. Deixa de banda allò de "ja estalviarem després" i adapta't a la realitat. Val més prevenir! Quan tinguem una xifra aproximada, podem començar a planificar la resta.

2. Planifica't les despeses

I a què destinarem aquests diners? Per tenir-ho més clar et recomanem que facis una llista amb totes les necessitats i els plans que faràs durant les festes. Comprar els regals a la família, adquirir els ingredients per als àpats de Nadal, una excursió a la neu, el viatge que heu planejat, les rebaixes típiques d'aquestes dates… Apunta-t'ho tot i anota també quants diners aproximadament destinaràs a cada tasca, i adapta't al pressupost que hagis elaborat.

3. Paga en efectiu

Un bon truc per controlar les despeses és pagar en efectiu. D'aquesta manera seràs cent per cent conscient de quant gastes i visualitzaràs en tot moment el teu pressupost. Si paguem amb la targeta de crèdit correm el risc d'acabar sobrepassant la xifra que havíem establert per a despeses. No t'hi arrisquis!

4. Planifica un menú

Abans de llançar-nos al supermercat a comprar tot el que ens resulta atractiu i deliciós, podem fer una llista amb els ingredients que necessitem per elaborar el nostre menú nadalenc. Res de comprar a la babalà! Planifica què cuinareu el dia Nadal, Sant Esteve, per Cap d'any i Any Nou, i segueix el pla. Si compres només el que necessites i evites possibles temptacions, podràs estalviar uns quants diners.

5. Aprofita les rebaixes

En molts establiments les rebaixes comencen a partir de l'1 de gener, cosa que ens pot ser molt útil, sobretot a l'hora de comprar els regals de Reis. Però aquests descomptes també s'apliquen a la roba i al calçat: com veuràs, a les botigues podem trobar peces de roba d'altres temporades a un preu assequible. És un bon moment per adquirir-les més barates i estalviar a llarg termini.

6. Regals DIY

La moda del do it yourself és més útil que no pas penses: si vols estalviar en regals, pots optar per confeccionar-los tu mateix en lloc de comprar-los. Les coses fetes a mà tenen un valor sentimental molt més gran i, a més, solen ser més creatives i originals. Una bufanda de punt, un àlbum de fotos, figures d'origami, un pastís deliciós, un collaret… Deixa volar la imaginació!

7. Organitza àpats en què cadascú aporti alguna cosa

Si la teva família és nombrosa i no vols o no pots preparar un gran banquet, per què no porteu cadascú alguna cosa per al dinar o sopar de Nadal? Els avis porten les postres, els oncles la beguda, els cosins els entrants… D'aquesta manera tots hi sortireu guanyant!

8. L'amic invisible!

Si els teus fills ja són grans, has pensat a organitzar un amic invisible? És una manera divertida de fer regals i el millor és que només hauràs de comprar-ne un: el de la persona que t'hagi tocat en el sorteig secret. Així estalviaràs a l'hora de comprar diversos regals per a cada membre de la família.

Què t'han semblat aquests consells tan senzills? Amb una mica de planificació i col·laboració familiar podem estalviar uns quants diners aquest Nadal, o com a mínim aprendrem a no malgastar. Bones festes!

Com es prepara?