{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Les noves tecnologies i la globalització estan posant a l’abast d’empresaris i treballadors eines per facilitar l’execució de tasques que estan aconseguint que les oficines flexibles es converteixin en una realitat a Espanya. Amb un ordinador portàtil i un telèfon intel·ligent o una tauleta amb connexió a internet, els professionals poden treballar des de qualsevol lloc, des d’on calgui o prefereixin, i aquesta és precisament la filosofia del nework o treball flexible.

Tampoc les necessitats de les noves seus corporatives no són les mateixes d’anys enrere. L’empleat tria des d’on treballar i l’empresa li facilita els mitjans, cosa que deixa enrere la cultura de la presència i la canvia per la de l’eficiència i l’enfocament de resultats.

On sec avui?

A les oficines flexibles els seients són de lliure assignació, de manera que perden importància els llocs fixos adjudicats que eren tradició fins ara. Uns seran a l’oficina i d’altres no, així que cada empleat tria on asseure’s cada dia. En convertir-se en espais oberts i diàfans i guanyar pes les zones comunes, les oficines poden reduir la mida entre un 20 % i un 30 %. Tot i que es pot confondre amb el teletreball, el nework no és fer a casa les tasques imposades per l’empresa sinó fer la feina en llibertat. La casa pot ser un dels espais de treball, però no l’únic. A Europa és un sistema molt implantat i a Espanya hi ha diverses companyies que han convertit els seus locals tradicionals en oficines flexibles.

Triple benefici

Segons els experts, aquest nou model d’oficina flexible reporta molts avantatges.

Per a l’empleat, el principal és que li facilita la conciliació de la vida laboral i personal, ja que pot adaptar els horaris; per tant, se sent més satisfet. Com que l’estrès disminueix, es torna més productiu i, en treballar des de casa o des d’un altre lloc tranquil i sense interrupcions, està més concentrat, rendeix més i, a més a més, no ha de perdre el temps desplaçant-se.

Per a l’empresa està comprovat que els empleats contents treballen millor; per això, es calcula que amb l’oficina flexible s’incrementa la productivitat fins en un 22 %. En flexibilitzar les condicions de treball, tant pel que fa al temps com al lloc, les idees flueixen de manera més natural i disminueixen l’absentisme i les peticions de reducció de jornada.

Per al medi ambient, com que es redueix la mida de l’oficina, també es redueixen més d’un 35 % les emissions de CO2 i més d’un 50 % el consum energètic de les empreses que s’hi apunten.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre