{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les noves tecnologies i la globalització estan posant a l’abast d’empresaris i treballadors eines per facilitar l’execució de tasques que estan aconseguint que les oficines flexibles es converteixin en una realitat a Espanya. Amb un ordinador portàtil i un telèfon intel·ligent o una tauleta amb connexió a internet, els professionals poden treballar des de qualsevol lloc, des d’on calgui o prefereixin, i aquesta és precisament la filosofia del nework o treball flexible.

Tampoc les necessitats de les noves seus corporatives no són les mateixes d’anys enrere. L’empleat tria des d’on treballar i l’empresa li facilita els mitjans, cosa que deixa enrere la cultura de la presència i la canvia per la de l’eficiència i l’enfocament de resultats.

On sec avui?

A les oficines flexibles els seients són de lliure assignació, de manera que perden importància els llocs fixos adjudicats que eren tradició fins ara. Uns seran a l’oficina i d’altres no, així que cada empleat tria on asseure’s cada dia. En convertir-se en espais oberts i diàfans i guanyar pes les zones comunes, les oficines poden reduir la mida entre un 20 % i un 30 %. Tot i que es pot confondre amb el teletreball, el nework no és fer a casa les tasques imposades per l’empresa sinó fer la feina en llibertat. La casa pot ser un dels espais de treball, però no l’únic. A Europa és un sistema molt implantat i a Espanya hi ha diverses companyies que han convertit els seus locals tradicionals en oficines flexibles.

Triple benefici

Segons els experts, aquest nou model d’oficina flexible reporta molts avantatges.

Per a l’empleat, el principal és que li facilita la conciliació de la vida laboral i personal, ja que pot adaptar els horaris; per tant, se sent més satisfet. Com que l’estrès disminueix, es torna més productiu i, en treballar des de casa o des d’un altre lloc tranquil i sense interrupcions, està més concentrat, rendeix més i, a més a més, no ha de perdre el temps desplaçant-se.

Per a l’empresa està comprovat que els empleats contents treballen millor; per això, es calcula que amb l’oficina flexible s’incrementa la productivitat fins en un 22 %. En flexibilitzar les condicions de treball, tant pel que fa al temps com al lloc, les idees flueixen de manera més natural i disminueixen l’absentisme i les peticions de reducció de jornada.

Per al medi ambient, com que es redueix la mida de l’oficina, també es redueixen més d’un 35 % les emissions de CO2 i més d’un 50 % el consum energètic de les empreses que s’hi apunten.

Com es prepara?