{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Diuen que “tallar-se els cabells fa que tornin a créixer més de pressa i amb més força”. Molta gent s’ho creu, però realment no és veritat. Aquest és només un dels molts mites sobre els cabells: una idea infundada que sovint ens fa prendre decisions equivocades, i que pot comprometre la salut i la bellesa dels cabells.

Quan es tracta del tallat, per exemple, és inútil sacrificar una cabellera pensant que si la tallem es farà més forta. Els cabells tenen un ritme de creixement específic que les tisores no poden accelerar. En tot cas, seran els tractaments d’enfortiment i revitalització els que podran ajudar a restaurar el color i la plenitud dels cabells.

Rentar-se els cabells cada dia és bo. Això sí, amb el xampú adequat. Rentar-se els cabells no els fa malbé, com sovint pensem, sinó ben al contrari. Si el greix, la pols i els residus continuen massa temps al cuir cabellut, el bulb pilós es pot asfixiar, es talla l’oxigen i els nutrients no arriben a la fibra. Ara bé, has d’utilitzar un xampú de bona qualitat, adequat al teu tipus de cabells.

 

Això ens porta a una altra pregunta… “És bo canviar de xampú sovint, perquè els cabells no s’hi acostumin i el producte es torni ineficaç?”. Aquest és un altre mite que no és cert. El que realment passa és que quan els cabells experimenten un canvi de temperatura o de pentinat, sí que requereixen un producte diferent. En aquest cas, sí que és millor canviar de xampú, triar una fórmula més rica o més lleugera depenent de les noves exigències.

“És veritat que el condicionador fa que els cabells pesin més?”. Hi ha persones que creuen que convé evitar el condicionador, ja que deixa els cabells enganxats i amb més pes. Res més lluny de la veritat! El condicionador s’ha d’aplicar després de cada rentada, ja que restaura la hidratació, els nutrients i l’elasticitat de la fibra dels cabells. Les fórmules més antigues pot ser que pesessin una mica més, però les noves són bones i lleugeres, i deixen els cabells suaus. D’altra banda, has sentit a dir que “fer l’última esbandida amb aigua freda deixa els cabells més brillants”? Doncs això sí que és veritat: el fred ajuda a enfortir les escates que cobreixen els cabells, i per deixar-los encara millor pots utilitzar productes específics, com un condicionador, una màscara o crema sense esbandir; aquests productes deixen els cabells més suaus, capaços de reflectir millor la llum i semblar més brillants.

Però… “què passa amb la laca, les mousses i els gels per a pentinats, ofeguen i ressequen els cabells?”. Aquesta és una antiga creença que ara per ara no té cap valor, ja que aquests productes estan dissenyats per donar cos i modelar l’estil dels cabells de manera lleugera, sense deixar cap residu. Per això pots utilitzar-los amb plena confiança, ja que permeten que els cabells respirin i, a més, els protegeixen de les agressions externes que poden perjudicar-los.

El primer de tots els factors nocius per als cabells és la calor. Dutxar-se amb agua molt calenta, utilitzar l’assecador en la posició més alta, o bé planxes allisadores cada dia… Tot això esgota les reserves d’aigua de la fibra i els fa més febles. Passa el mateix quan a l’estiu els sotmetem al clor de la piscina, que n’augmenta el gruix i perjudica el color. El millor que podem fer és evitar les altes temperatures i utilitzar sempre protectors abans de pentinar-los... i abans de saltar a la piscina!

Com es prepara?