{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El consum de peix representa una part important de l’aportació proteica de la nostra dieta i, alhora, ens proporciona greixos poliinsaturats cardiosaludables i omega-3 (sobretot en el cas del peix blau). A més, tenint en compte que hi ha una àmplia varietat de peix i marisc i que els podem cuinar i consumir de moltes maneres diferents, no hem d’oblidar-nos de menjar peix un mínim de quatre vegades per setmana.

Podem comprar el peix fresc, congelat i, fins i tot, en conserva.

 

Ara ens centrarem en el peix fresc i us explicarem uns trucs senzills perquè, a l’hora de comprar-ne, pugueu saber amb tota seguretat si està en condicions òptimes:

 1. En primer lloc heu d’observar-li la cua. Agafant el peix pel cos, ha de tenir un aspecte fresc i rígid. No ens ha de semblar massa tova.
 2. També ens hem de fixar en la pell, que ha de ser brillant i humida.
 3. Ens hem d’assegurar que les escates tinguin un color rosat rogenc i que es vegin brillants, fortes i ben enganxades al cos. Com més ens costi treure les escates del peix després a casa, més fresc és.
 4. És important observar la textura de la carn. Per assegurar-nos que estigui en condicions òptimes, ha de ser dura i llisa.
 5. I, finalment, hem de comprovar la transparència de les còrnies i la brillantor dels ulls i les pupil·les, que han de ser negres, netes i brillants.
 6. També hi ha altres criteris d’higiene en la venda de peix: s’ha de presentar en una superfície inclinada, cobert per gel i, en el cas del peix filetejat, ha d’estar separat del peix fresc sencer.

Una vegada estiguem segurs que és fresc, a casa hem de netejar bé el peix. Hem de començar traient-li les escates, tallant-li les aletes i extraient-ne els òrgans vitals. Un cop fet això, és important passar-hi una mica d’aigua per acabar de rentar-lo bé. Quan ja estigui completament net, és el moment de tallar-lo a filets, rodanxes, supremes, medallons… i ja estarà llest per quan el vulguem cuinar!

Aquí us deixem un parell d’apunts interessants sobre això: idees per fer que el peix sigui més apetible i trucs de cuina per aconseguir un peix sucós i al punt.

En cas que compreu marisc, heu de fixar-vos en els aspectes següents:

 1. Podem comprovar la frescor del marisc segons l’aspecte general que té, observant determinades parts del cos, i també per l’olor. L’olor d’amoníac és un senyal d’alteració.
 2. Els crustacis i els mol·luscos bivalves han d’estar vius, i les valves tancades.
 3. El cap de gambes i llagostins ha de tenir un aspecte translúcid i lleugerament verdós, no fosc, i la closca ha de ser suau al tacte. La carn ha de ser tova.
 4. La unió entre cap i cos no ha de ser massa fràgil.

Això sí, tingueu present que hem d’analitzar la frescor del peix i del marisc de manera global. És a dir, si no es compleix una de les característiques de frescor que hem explicat o si una d’aquestes alteracions és present, això no significa que estigui per força en mal estat.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.