{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les patates a casa

No en compris mai moltes més de les que pensis consumir en pocs dies perquè no s’han d’amuntegar. Posa-les en un cistell perquè respirin (no les guardis en bosses de plàstic) i deixa-les en un lloc ventilat, fresc, sense humitat i fosc, si és possible. La llum afavoreix que els apareguin taques verdes a la pell, provocades per un alcaloide denominat solanina, que és tòxic; i l’excés d’humitat farà que es podreixin i desprenguin una olor molt desagradable.

Llegums frescos

Les faves i els pèsols són coneguts com a llegums verds o frescos. La primavera és el seu millor moment. Quan compris pèsols, tria els que presentin les beines verdes, brillants i fermes, intactes, sense cops ni taques. Si la beina està molt inflada això vol dir que els pèsols ja són grans, vells i, per tant, durs. Les faves fines i tendres també han de tenir les beines fermes, rígides i amb els grans poc marcats. 

Que no et falti la pastanaga!

La pastanaga és una de les hortalisses més sanes pel seu alt contingut en vitamina A i la seva baixa aportació en calories. Si les vols prendre crues, no les pelis, perquè perden gran part dels nutrients; renta-les i raspa-les lleugerament amb un ganivet. Al calaix de les verdures de la nevera es poden conservar 2 setmanes, però si en vols tenir sempre a casa, et suggerim que les tallis a rodanxes, les escaldis en aigua bullint durant uns minuts i les congelis. Així es conservaran fins a 8 mesos 

Conservar les llimones

Pots mantenir-les en una mena d’envinagrat durant 3 mesos. Compra 1 kg de llimones de pell llisa i que estiguin dures. Talla-les a rodanxes, posa-les en una escorredora gran i arrebossa-les amb 4 o 5 cullerades de sal. Deixa-les així tota una nit. Posa-les en un pot de vidre amb tancament hermètic; afegeix-hi uns grans de pebre negre i 2 claus d’olor i cobreix-les amb un bon oli d’oliva verge. Després de 10 dies, estaran a punt perquè les utilitzis als teus guisats. També pots preparar les llimones senceres, omplint-les de sal una vegada obertes per la meitat al llarg, sense tallar-les, i seguint els mateixos passos.

Tria bé

Quan compris cebetes i escalunyes fresques ?meravelloses ara a la primavera?, tria les que tinguin el bulb molt blanc i la tija de color verd brillant, ferma i cruixent, que no estiguin grogues.

Un truc: si necessites afegir cibulet a un plat i no en tens, pica molt fina una mica de tija verda de les cebes. No té un gust tan suau però et servirà.

Com es prepara?