{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La compra és un dels hàbits més comuns del nostre dia a dia. Personalment, és un període de temps en què realment gaudeixo: fent la llista, triant els millors productes, revisant les etiquetes i la composició en nutrients… tot i que sóc conscient que per a alguns de vosaltres és una de les tasques que més maldecaps us dóna.

El truc està a saber planificar què és el que volem i on hem d'anar a buscar-ho. Moltes vegades no existeix una fórmula universal, però el meu consell és que sempre porteu una llista amb el que voleu emportar-vos a casa per evitar les compres compulsives. Així no caureu en algunes temptacions i no omplireu la nevera amb productes que realment no necessiteu. També resulta pràctic anar a comprar amb l'estómac ple. L'objectiu, en qualsevol cas, és comprar de manera intel·ligent, per planificar còmodament un menú equilibrat i saludable.

Sigui quina sigui la vostra opció, us recomano que feu sempre atenció a l'etiquetatge, on trobareu tota la informació sobre els aliments que consumireu. El llistat d'ingredients, la quantitat diària orientativa (CDO), la composició nutricional… Tot això us ajudarà a conèixer millor les propietats de l'aliment que compreu. Un altre exemple: sabíeu que els additius que comencen per E són els acceptats per la Unió Europea? Això vol dir que són aptes i segurs per al consum. I sabíeu que els que segueixen amb el número 1 (E100) són colorants, els E200 són conservants i els que comencen per E300 són antioxidants i reguladors de l'acidesa? Aquest tipus d'informació us ajudarà a conèixer a fons els productes que afegiu al carretó d'anar a comprar.

En aquesta tasca, també podeu decidir on us trobeu més còmodes. Molts optem per anar als petits establiments de barri, mentre que d'altres prefereixen les grans superfícies comercials. I fins i tot ja sabeu que podeu comprar en molts d'aquests centres per internet. Les últimes dades indiquen que un de cada cinc espanyols ja comprem per internet, com apunten diferents estudis. Aquest tipus d'informació us ajudarà a conèixer a fons els productes que afegiu a la vostra llista de la compra.

Al final, cada un ha de trobar la seva pròpia fórmula per anar a comprar. Us animo a trobar la vostra fórmula i que aprengueu a gaudir del procés, sols, o acompanyats de la vostra família! I, vosaltres… preferiu comprar per internet o us agrada més el mètode tradicional? Deixeu-nos el vostre comentari!

Com es prepara?