{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Als ornaments nadalencs els agrada pujar a l’arbre, però també els encantarà que els posis a la taula, damunt de la llar de foc o darrere de la porta. Tu en tries les formes: estrelles, cors, boles, pinyes... Et donem algunes idees perquè els fabriquis tu mateixa i donis un toc original a les teves celebracions nadalenques.

Amb disseny propi

Compra unes boles de porexpan de diverses mides, pinta-les i enganxa-hi botons, lluentons, fruits secs… També les pots folrar amb retalls de roba o de paper estampats. Per fer-ho, talla per a cada bola un quadrat de roba no gaire gran i embolica-la col·locant la bola al centre i fent un farcellet. Subjecta l’embolcall amb un trosset de cinta o cordó lligat ben fort i deixa que sobresurti l’anella de la bola per poder-la penjar a l’arbre. Perquè el resultat tingui un efecte més impactant, et recomanem que utilitzis diferents estampats, però sempre en un mateix color, i que triïs una cinta que combini o bé que contrasti del tot amb el to dels teixits. Si decideixes utilitzar paper, és millor que no sigui gaire rígid, com el paper de regal; et recomanem el paper de seda, que és fàcil de manipular, i que utilitzis per a cada bola més d’una capa (i de diferents colors)!

Els teus propis centres d’espelmes perfumades

Damunt de la llar de foc, al centre de taula, dins dels canelobres o a les copes: posa-les per tot arreu i celebra Nadal a la llum de les espelmes. Si tens poc pressupost, pots comprar espelmes clàssiques blanques (de diferents gruixos) i decorar-les com vulguis amb elements que tinguis a casa. L’únic límit és la teva imaginació. Vols perfumar-les? És fàcil si utilitzes canonets de canyella, beines de vainilla, rodanxes de taronja i de llimona seques, fulles de plantes aromàtiques, etc. Per subjectar-les, lliga-les a les espelmes amb una corda, un cordó nadalenc (daurat, platejat, vermell...) o una cinta de vellut, de roba o de seda. Per acabar, col·loca les espelmes sobre canelobres clàssics o aposta per una solució més original: una tassa de cafè (o el platet), una copa de vi alta, uns motllos platejats (de magdalenes, per exemple)... Combina espelmes de diverses formes i altures per crear ambients més personals.

Un arbre de Nadal diferent

Vols donar un aire renovat a l’arbre de Nadal? Detalls únics. Si no vols comprar un avet de veritat i tampoc no et ve de gust treure del traster el mateix avet de plàstic de cada any, hi ha algunes solucions molt fàcils de fer (fins i tot si el bricolatge no és el teu fort) que no requereixen gaire inversió: un tauler, unes caixes, cintes, Post-it, troncs, branques i fulles seques que trobaràs fàcilment al camp o al teu jardí. No et pots imaginar com de relaxant i divertit pot arribar a ser!

Si no tens temps de collir branques, pots utilitzar llistons de fusta. Per subjectar les branques, omple el test amb pedres decoratives de colors. Si vols que el teu arbre sembli nevat, pinta les branques amb un esprai de gebre. Per aconseguir un acabat més natural, substitueix les boles per pinyes embolicades amb purpurina daurada.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre