{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

No t’imagines com és de fàcil fer aigua de colònia a casa! Amb els olis essencials que més t’agradin i amb una mica d’alcohol i glicerina, pots fer totes les barreges que se t’acudeixin i elaborar una colònia amb una aroma única i especial. A més, aconseguiràs evitar les substàncies sintètiques que contenen les colònies comercials.

La principal diferència, la marcaràs amb la barreja d’olis essencials que triïs, però la proporció d’olis essencials d’origen vegetal en l’alcohol diluït en aigua sempre ha de ser menor al 10 %, perquè, si superes aquesta quantitat, no estaries creant aigua de colònia, sinó perfum. De totes maneres, assegura’t que en fas servir un mínim del 5 %, tal com recomanem.

 

Arreplega diverses ampolletes petites per anar provant les diferents barreges fins que trobis la fragància que més se t’adapti. Com que hauràs d’esperar uns quants dies, fins i tot dues o tres setmanes, fins que la barreja adquireixi tota la seva aroma, és convenient que anotis en un paper les quantitats que hi has emprat, perquè pots endur-te un gran disgust si no ets capaç de tornar-lo a repetir.

Fent la teva pròpia aigua de colònia a casa aconseguiràs, a més, evitar colònies comercials que contenen substàncies sintètiques. 

Com es prepara?