{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Bon dia, estalviadors!

Ja hem vist alguna vegada que, si sabem com, aprendre a estalviar pot estar lligat a passar-s'ho bé, oi? Doncs avui us vull tornar a parlar d'estalvi familiar i diversió. En concret de: les guardioles casolanes! Una nova proposta que espero que us sigui útil i us agradi tant com a mi.

Ja hem vist articles interessants sobre idees per a una economia familiar saludable i sobre com jugar en família: jugar a estalviar i a reciclar. Avui vull continuar amb la temàtica i parlar-vos d'una nova proposta per estalviar a casa i divertir-vos en família, amb les guardioles casolanes!

Abans que res: com podem fer una guardiola a casa nostra? Una vegada més, hem de triar el tipus de guardiola en funció de l'edat dels nostres fills.

Per als més petits, una manera divertida d'aprofitar les llaunes de llet de fórmula és: quan s'acabin, fer una ranura a la tapa de plàstic, així tindreu una estupenda guardiola per jugar a reciclar amb la mainada de la casa! Recordeu que, com sempre, aprendre a reciclar i estalviar comença des de petits. A més, si feu servir les tapes de potet netes com a monedes, podeu fer que els nens juguin a posar-les per la ranura de la guardiola. I no és gens perillós perquè no són monedes petites de veritat!

Si els nens són una mica més grans, una bona manera de començar amb il·lusió a guardar diners és que fabriquin, ells mateixos, una guardiola casolana. Us deixo aquí un disseny senzill, molt simpàtic i amb un ús eminentment pràctic per fer una guardiola casolana de porquet; es poden fer de fang o amb una ampolla de plàstic, el que us agradi més. Què us sembla? Oi que és una bona idea? Inculcar el valor de l'estalvi és necessari perquè els fills assimilin idees sobre l'economia domèstica, una eina potent, a més, perquè es mantinguin en el futur en la cultura de l'esforç.

Si no us agraden aquestes idees, sempre podeu comprar una guardiola més tradicional a les botigues. Però no oblideu que les coses que fabriquem o creem amb esforç tenen més valor.

Amb imaginació, es poden fer guardioles casolanes amb múltiples materials, i això ens durà, alhora, a fomentar el reciclatge a casa:podem fabricar-les amb brics de llet, garrafes d'aigua, ampolles de plàstic, llaunes de refresc, caixes de sabates, amb un test, etc.

Quan ja tingueu la guardiola, només caldrà que decidiu com voleu estalviar a casa! Podeu, per exemple, omplir-la de monedes entre tots, ficant-hi a poc a poc el que us vagi bé. I quan tingueu la guardiola plena, feu alguna cosa amb els diners estalviats! Us els podeu gastar en alguna activitat saludable en família. Com que haureu omplert la guardiola entre tots, cal recompensar aquest esforç gaudint del premi també tots junts!

Algunes guardioles tenen un vell lema gravat: "La millor manera d'estalviar és gastar poc". Doncs aquesta era la meva intenció per avui, donar-vos més consells d'estalvi familiar per aprendre i gaudir en família d'una manera senzilla i original.

Gaudiu-ne tots plegats!

 

Com es prepara?