{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Ja és Nadal i casa nostra s’omple de figuretes i decoració nadalenca! A més, és típic que vestim la casa i la taula de vermell, el color típic del Nadal! I també és vermell l’interior d’una fruita deliciosa i granulada: la magrana. En el post d’avui us parlaré de les característiques d’aquesta fruita tan nostra i de les diferents maneres de servir-la. Així podreu sorprendre els vostres convidats aquest Nadal!

Doncs bé, la magrana és la fruita del magraner, un arbre que pot arribar a fer quatre metres i que es conrea des de temps remots, fins i tot els antics egipcis en consumien! I, sabíeu que Espanya és un dels productors més grans del món d’aquesta fruita i el principal exportador europeu? Doncs sí, la magrana és una fruita molt apreciada al nostre país i ideal per consumir per Nadal, ja que la millor època s’estén des de la tardor fins a finals de gener.

I és que, a més d’estar boníssima, la magrana és una fruita baixa en calories, així que pot ser una opció interessant com a postres nadalenques lleugeres. El component principal és l’aigua, tot i que també ens aporta una petita quantitat d’hidrats de carboni (principalment fructosa), minerals (potassi, magnesi...), vitamines (vitamina C, carotens i vitamines del grup B), altres substàncies antioxidants com els polifenols, i fibra.

Així que, ja sabeu, aprofiteu que ara les magranes estan boníssimes per afegir-les a la vostra llista nadalenca d’anar a comprar. I ara us explicaré com podeu preparar-la i consumir-la!

  • Fresca i esgranada: serà la diversió dels més petits, obrir la magrana i anar esgranant-la a poc a poc. Els granets es poden servir en una copa o un bol i menjar tal qual. Estan boníssims! Si voleu, i és molt típic, podeu afegir-hi una mica de suc de taronja o de vi amb sucre, això donarà un toc encara més fresc i original al gust únic d’aquesta fruita!
  • Postres diverses: hi ha moltes receptes de postres que inclouen la magrana. Aquí us en deixo dues de les meves preferides, gotets de iogurt Danone, magrana i plàtan i macedònia de mandarines, magrana i litxis amb almívar d’anís i pebre rosa. Dues receptes fresques i lleugeres, que són ideals després dels àpats copiosos que solem servir per Nadal.
  • En plats principals: la magrana queda molt bona en salses tant de carns com de peixos. A veure si us atreviu amb aquesta recepta: filet de porc amb salsa de magrana. Per llepar-se’n els dits!

 

 

Bé, ja veieu que la magrana ofereix moltes opcions. Ja sabeu, a més, que hem de consumir fruita diàriament i encara millor si és de temporada. Així que, aprofiteu aquest mes per menjar magranes que estan al punt i preparades per vestir de vermell la vostra taula de Nadal!

Com es prepara?