{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Sabem com són els nens: tenen una energia envejable i moltes ganes de jugar. Per això a ells no els costa gens sortir al carrer malgrat el fred que ens acompanya durant aquests dies. Però a l'hivern la mainada és més propensa a agafar un refredat: estan sempre en contacte amb altres nens, surten al pati de l'escola, no s'abriguen bé, tornen a entrar a classe, experimenten canvis de temperatura… Encara que no podem evitar que aquests petits gestos derivin en un possible refredat, el que sí que podem fer és prevenir-lo. A continuació et deixem uns quants consells per cuidar els nens durant l'hivern. Apunta'ls!

10 consells per cuidar els nens durant l'hivern

Consell núm. 1 Aprèn a abrigar-los correctament

Encara que segurament al final s'acabaran descordant l'abric i es trauran la bufanda o els guants, és important que abriguem bé els nens abans de sortir al carrer, especialment si han de passar temps a l'exterior, jugant al parc, per exemple. L'abric és imprescindible, però recorda que les mans i les orelles també són zones sensibles. Posa'ls uns guants i una gorreta de llana al cap per protegir aquestes zones. Si ha plogut, et recomanem que els posis aquell dia uns mitjons gruixuts i unes botes d'aigua per evitar que acabin arribant a casa amb els peus molls.

Consell núm. 2 Evita els canvis bruscos de temperatura

Tan important és abrigar-los com saber quan se'ls han de treure aquestes peces de roba. Recorda que si pugen al cotxe o entren en un establiment on ens hàgim d'estar bastant de temps, el millor és treure'ls les peces d'abric perquè els seus cossos no s'acostumin a un excés de calor i no experimentin després un xoc de temperatura quan tornem a sortir a l'exterior.

Consell núm. 3 Regula la calefacció a casa

No té sentit que els nens vagin per dins de casa en màniga curta i la calefacció la tinguem al màxim. Recorda que la temperatura recomanada a la llar se situa al voltant dels 20-21 ºC. D'aquesta manera no només estalviarem energia, sinó que evitarem els canvis bruscos de temperatura típics de l'hivern de què parlàvem abans. El millor per a l'hivern és comprar als nens un pijama ben calentó de màniga llarga i unes sabatilles tancades.

Consell núm. 4 Fruita o iogurt per berenar

El iogurt pot ser perfecte com a refrigeri a l'escola, a l'esmorzar o al berenar. El podeu barrejar amb cereals i fruita, cosa que constitueix un aliment òptim. El iogurt és més fàcil de pair que la llet, perquè la lactasa millora la digestió de la lactosa.

 Les vitamines ens poden ajudar a cuidar el sistema immunitari, i si hi ha un aliment ric en aquest nutrient, és la fruita. Les pomes, les taronges, les maduixes, les mandarines, els plàtans o els kiwis, totes aquestes fruites contenen vitamines A, C i D.

Consell núm. 5 Fes àpats calents

Sens dubte són la millor opció per entrar en calor i obtenir l'energia necessària que necessitem. L'hivern és una estació ideal per introduir als nens plats diferents: un guisat, una escudella, sopes, cremes de verdura, llenties, potatge de mongetes… Aquests plats tenen un alt valor nutritiu que els converteix en un bon menú del dia.

Consell núm. 6 Ensenya'ls hàbits d'higiene

Que converteixin en una rutina el moment de rentar-se les mans sempre que tornin del carrer, després de jugar, quan tornin de l'escola i abans de menjar. D'aquesta manera podrem prevenir els gèrmens i els virus. També és important ensenyar-los a tapar-se la boca amb les mans cada vegada que tussin o esternudin per no propagar-los, i a mocar-se correctament per mantenir aclarides les fosses nasals.

Consell núm. 7 la importància de beure líquid

Beure aigua és essencial per mantenir-nos hidratats i conservar una temperatura corporal adequada. Porta sempre al damunt una ampolla cada vegada que el teu fill i tu sortiu al carrer. Prepara-li també sucs de fruites naturals, perquè no només van molt bé per hidratar-se, també són rics en vitamines i antioxidants!

Consell núm. 8 Ventila les seves habitacions

Recorda que l'aire, encara que sigui fresc, no és perjudicial. És important ventilar cada matí les habitacions de la canalla durant com a mínim 10 minuts, així es renovarà l'aire dins de casa i evitarem que la humitat es condensi.

Consell núm. 9 Calendari de vacunació

Assegura't que el teu fill té posades totes les vacunes que li corresponen i apunta les dates que siguin necessàries per acudir a les revisions del teu centre de salut, especialment si es tracta d'un nadó.

Consell núm. 10 Molt de repòs!

Segurament al llarg de l'hivern el teu fill acabarà agafant un refredat: és completament normal. En cas que sigui així, el pediatre li receptarà els fàrmacs necessaris, però recorda que el millor quan arribem a casa és que el nen faci repòs, que es quedi descansant al llit, que begui molt de líquid i que mengi aliments rics en vitamines, proteïnes i fibres. És el moment de preparar aquella sopa calentona de què parlàvem abans!

Com es prepara?