{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Que el fred no t'agafi desprevingut! Hem recopilat diversos trucs que t'ajudaran a enfrontar-te a aquesta època de l'any amb el millor ànim possible. És important protegir-nos la salut i ajudar les nostres defenses, però també ens hem de cuidar per fora. Saber-nos abrigar correctament, quins aliments hem de prendre o com podem resguardar casa nostra del mal temps són factors essencials. Aquí tens uns consells que segur que et serveixen d'ajuda!

10 trucs per cuidar-nos durant l'hivern

Truc núm. 1. No posar la calefacció massa alta

No només reduirem el consum d'energia a la llar, sinó que també evitarem que el cos experimenti un canvi brusc de temperatura quan sortim al carrer. De fet, l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) recomana ajustar el termòstat a 20-21 ºC i utilitzar roba d'hivern (jerseis de màniga llarga, dessuadores, mitjons…) per estar a casa.

Truc núm. 2 Abaixar persianes i córrer cortines

Aquest gest tan senzill pot evitar que el fred de l'hivern se'ns coli a casa, perquè estarem aïllant els vidres. Recorda mantenir les persianes abaixades a la nit, perquè és quan més baixen les temperatures. És millor dormir calentets per evitar refredats!

Truc núm. 3. Ventilar les habitacions

Perquè l'aire es renovi i n'entri de net i fresc, recorda ventilar les habitacions de casa al matí durant uns deu minuts com a mínim; així mantindrem un equilibri correcte de la humitat de la llar i evitarem que es concentrin bacteris, pèls d'animals o olors desagradables.

Truc núm. 4. Abrigar-nos bé cada vegada que sortim al carrer

Un truc de moda: l'abric i la bufanda són dues peces imprescindibles però no són les úniques que hauríem de fer servir si ens volem protegir del fred. Sabies que les mans, els peus i les orelles són zones especialment sensibles a les baixes temperatures? Utilitza sempre que ho necessitis uns guants, una gorra que et tapi bé les orelles i uns mitjons gruixuts.

Truc núm. 5. Rentar-nos les mans amb freqüència

Sobretot sempre que tornem del carrer, després d'anar al lavabo, després de canviar uns bolquers i abans de menjar o de cuinar. Mantenir uns hàbits d'higiene correctes ens pot ajudar a mantenir a ratlla els gèrmens.

Truc núm. 6. Mantenir la pell hidratada

És important que fem servir crema hidratant tant corporal com facial per protegir-nos la pell del fred. També recorda que el protector solar és necessari durant tot l'any, no només a l'estiu, així que troba una crema i un cacau que continguin factor de protecció solar. Encara que el sol no brilli, els raigs ultraviolats hi segueixen sent!

Truc núm. 7. Protegeix-te les mans del fred

És una de les parts del cos que més exposada queda a l'aire, el fred i la contaminació. Com hem dit abans, és important rentar-nos-les amb freqüència, però també hem de protegir-les del fred amb guants i hidratar-les amb crema de mans per evitar que la pell s'assequi i es deteriori. Recorda de dur un potet de crema sempre a la bossa!

Truc núm. 8. Una dieta rica en vitamines!

Els plats calents com les sopes, els guisats i les escudelles no només són deliciosos, sinó que ens ajuden a combatre el fred. Però no hem d'oblidar-nos de prendre també fruita i verdura durant aquesta estació, perquè són dos dels aliments que més vitamines contenen i que ens poden ajudar a mantenir en correctes condicions el sistema immunitari, especialment la vitamina A, B, C i D.

Truc núm. 9. Practica exercici amb regularitat

A tots ens fa mandra sortir al carrer amb aquest fred, però no podem deixar que la temperatura influeixi en el nostre estat d'ànim. Abriga't bé i surt a córrer o vés al gimnàs com ho fas normalment. No deixis que el sedentarisme s'apoderi de tu aquest hivern.

Truc núm. 10. Pren Actimel

Per sentir-nos vitals i cuidar les nostres defenses no hi ha res millor que incloure vitamines a l'alimentació. El nou Actimel ProVital amb L.Casei i ginseng natural, conté, a més a més, multivitamines que ajuden les nostres defenses i a mantenir la vitalitat tant física com mental. Actimel és una font de vitamines B6, B9 i B12, que ens poden ajudar a disminuir el cansament. Pren-ne un cada matí!

*Actimel és font de vitamines B6, B9 i B12, que contribueixen al funcionament normal del sistema immunitari, ajuden a disminuir el cansament i la fatiga i contribueixen a la funció psicològica normal.

Com es prepara?