{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Hi ha algun aliment determinat que hàgim de consumir de manera diària? La veritat és que, si parlem d’aliments com a tals, n’hi ha pocs que s’hagin de consumir cada dia. La clau és mantenir un bon equilibri i una alimentació sana i variada. No obstant això, sí que hi ha alguns grups daliments que haurien de tenir-se en compte diàriament. Vols saber quins són? Continua llegint!

 1. Els cereals: Els cereals són la font principal dhidrats de carboni de l’organisme i el seu consum t’aporta energia durant un llarg període de temps. Has de consumir entre 4 i 5 racions diàries d’aquest grup, que poden ser d’arròs, pa, cereals o pasta, i combinar-les també amb aliments feculents, com ara la patata o el moniato. Potencia els productes integrals, que són els que conserven l’escorça on trobem els minerals, les vitamines i les fibres vegetals.
 2. Lactis: Tant en forma de llet com de formatge, iogurt o altres derivats, hauries de consumir entre 2 i 4 racions de productes lactis al dia. També pots combinar-ho amb derivats vegetals (begudes de soja, d’ametlles, etc.) enriquits amb calci. El iogurt, a més, té ferments vius que ajuden a millorar la digestió de la lactosa del producte en persones que tenen dificultats per digerir-la.
 3. Fruites: El consum de fruites diari ens pot aportar una gran diversitat de nutrients. Contenen vitamines i minerals fonamentals per al nostre organisme. En general, totes les fruites tenen un bon contingut de fibra soluble.
 4. Verdures i hortalisses: El consum diari de verdures i hortalisses és recomanable des de qualsevol punt de vista. De la mateixa manera que les fruites, ens aporten vitamines, minerals i fibra soluble. A més, ens ajuden a hidratar-nos, ja que la seva composició és, principalment, aigua. Cal que estiguin presents com a mínim en el dinar i el sopar i que representin la meitat del nostre plat
 5. Aliments proteics: Els aliments proteics han d’estar presents en la teva alimentació diària. Són essencials per al creixement i el manteniment dels teixits, els músculs i els òrgans del cos. Hi ha diverses opcions a partir de les quals podem obtenir proteïna tant vegetal com animal. Incrementa el consum de llegums, ou i peix, combinats amb carn (principalment carn blanca).
 6. Fruita seca: Es recomanen racions diàries de 20-30 g. És important triar opcions crues o torrades, però sense sal i sense fregir. El seu consum ens aporta greixos saludables i omega-3, que ajuden a mantenir el cor sa.Oli d’oliva verge: És un dels productes més destacats de la dieta mediterrània. A banda del seu contingut en àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats (greixos saludables), l’oli d’oliva també ens aporta vitamina E.
 7. Espècies: No és un aliment indispensable, però sí molt recomanable. Cuinar cada dia amb espècies pot ajudar a reduir el consum de sal. A més, pots donar infinitat de tocs diferents als plats fent servir espècies variades. La imaginació al poder!
 8. Aigua: El cos necessita una quantitat diària imprescindible de líquids. Totes les cèl·lules del cos necessiten aigua per poder funcionar. Hauries de beure entre 1,5 i 2 l d’aigua al dia. Per tant, no t’oblidis de mantenir la hidratació per afavorir una bona salut .
 9. Activitat física: Encara que no sigui un aliment, per mantenir una bona salut, l’alimentació ha d’anar complementada amb activitat física. Només calen 30 minuts al dia. Busca una estoneta lliure i aprofita-la per moure’t. Tria l’activitat que més t’agradi i activa’t!

I tu, ja consumeixes tots aquests aliments diàriament?

 

Com es prepara?