{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Les festes s’han acabat, i també els excessos gastronòmics. És hora de depurar l’organisme!

 

El fetge és l’òrgan depuratiu per excel·lència, i el més voluminós del cos. Desenvolupa funcions molt importants: a més de participar en la digestió (per la bilis que produeix), metabolitza i emmagatzema nutrients essencials per a la vida i s’encarrega de mantenir la sang neta, de manera que ajuda l’organisme a eliminar toxines. Per això és molt important mantenir-lo sa i cuidar la nostra alimentació! Per fer-ho, pots incloure en la teva dieta cereals integrals rics en vitamines del grup B i en hidrats de carboni complexos, pren fruites i verdures crues o poc cuites i augmenta la ingesta d’amanides, depuratives i descongestionants. I opta per les carns magres i d’aus cuinades a la planxa, lleugerament cuites o al vapor.

També t’ajudaran a depurar l’organisme aquests aliments:

  • Oli d’oliva. L’oli d’oliva verge i cru, pres amb moderació, és un dels productes més saludables de la dieta mediterrània. Ajuda el cos, ja que proporciona una base de lípids que contribueixen a neutralitzar les toxines danyades.
  • Carxofes. Contenen cinarina, un element que facilita l’eliminació de substàncies nocives i contribueix a augmentar la producció de bilis. Són les teves aliades contra les digestions pesades.
  • Pomes. Font de pepsina que facilita el buidatge de la bilis i té els components químics necessaris perquè l’organisme es depuri. Altres fruites beneficioses són les maduixes, les taronges, el raïm i els nespres.
  • Espàrrecs. Rics en glutatió, un antioxidant intracel·lular, capaç de neutralitzar les substàncies que resulten perjudicials per al fetge. També és present en alvocats, nous, vegetals verds, vermells i grocs (tots frescos), carn vermella i pollastre.
  • Iogurt. Sobretot, et recomanem incloure en la teva dieta la gamma de lactis Danacol de Danone. Amb un Danacol al dia juntament amb una dieta equilibrada, ajudaràs a reduir els nivells de colesterol de l’organisme.

 

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre