{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

De la planta melonera, de la família de les cucurbitàcies, neix el meló, una de les fruites més grans. La temporada comença ara, al juny, i no s’acaba fins al setembre. Saps com triar-lo, quines propietats t’aporta i com afegir-lo a plats exquisits? T’ho explico!

Quan vagis a comprar meló, t’aconsello que el triïs madur si no vols haver d’esperar per menjar-te’l. Els melons madurs tenen un gust dolç que t’apassionarà. Pots saber si el meló està madur pressionant els extrems, que han d’estar una mica tous. Si no, pots consultar-ho al dependent. Si tot i així en compres un de verd, deixa’l madurar uns dies i, solucionat! Per conservar-lo, desa’l en un lloc fresc i ventilat, i si està obert protegeix-lo amb film transparent i guarda’l a la nevera.

És sorprenent conèixer i provar totes les varietats de meló que es cultiven: de pell de granota, cantaloup, meló groc, honeydew, western shipper, eastern shipper, tendral, ananas, gàl·lia, crenshaw, earl japonès… N’hi ha moltes, oi? Aquí a Espanya de segur que trobaràs les dues primeres, ja que són les més comunes.

Segons el tipus, el meló és ovalat o rodó i de color verdós, groc, ataronjat o blanc. Si ens fixem en la composició, t’asseguro que s’aprofita tot. És molt refrescant perquè un 80-90% del pes és aigua, així que és un aliment molt aconsellable per als mesos de més calor. Comparat amb altres fruites, té una aportació calòrica baixa, unes 30 kcal per 100 g, gairebé no conté greixos i té pocs sucres. Els minerals que més ens aporta són el potassi,que contribueix al manteniment de la tensió arterial, i el magnesi, que contribueix a disminuir el cansament i la fatiga, a més, tots dos minerals també contribueixen al funcionament normal dels músculs. Entre les vitamines, els melons destaquen pel seu contingut en vitamines antioxidants, com la C. Curiosament, la varietat de meló cantaloup té molta més quantitat de vitamina A i àcid fòlic que altres classes de meló. Aquestes vitamines són de gran ajuda, ja que la vitamina A és necessària per mantenir les condicions normals de la visió i la pell i l’àcid fòlic contribueix a la formació normal de les cèl·lules sanguínies.

Ara toca la meva part preferida: ajudar-te a cuidar i alimentar el teu somriure i el dels teus. J Per fer-ho, t’explico trucs, idees i receptes per consumir meló de la manera més saborosa.

El meló va molt bé per preparar entrants i postres fredes, ja que a aquesta temperatura ve més de gust. Pren nota de les meves propostes:

  • Combinat amb pernil o salmó, presentat en rodanxes o en una broqueta.  
  • En amanida. Es pot combinar amb altres fruites (taronja, poma…), verdures (créixens, pastanaga, api molt picat, cebes, fulles de menta fresca…), aliments amb proteïnes (ou, fruita seca...) i hidrats de carboni (arròs, crostons…).
  • De postres, simplement tallat a rodanxes o farcit amb altres fruites (groselles, maduixes silvestres…).
  • En macedònia, en almívar, compota o amb el seu mateix suc.
  • En sorbets i gelats.
  • Amb te. T’imagines un te de meló? El meló només aportarà sabor al te, de manera que podràs gaudir d’una infusió exquisida.

Com es prepara?