{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

És època de figues, raïm, groselles, nabius, móres, magranes…, fruites delicioses que no només animen l’estómac, sinó que també ens ajuden a posar-nos guapes de cap a peus. Per això tantes marques les inclouen com a ingredients de luxe en les seves fórmules magistrals.

En arribar la nova estació, ens trobem amb un món vegetal carregat de vitamines, minerals i antioxidants. En aquest article t’expliquem algunes de les seves principals qualitats, perquè ho tinguis en compte si vols millorar l’aspecte de la pell o els cabells.

Raïm: antioxidant i renovador

Actualment, el raïm s’ha convertit en un aliat de la pell, gràcies a importants investigacions que han descobert que el fruit de la vinya té propietats antioxidants i antienvelliment. Tant és així que la majoria de les grans marques vinícoles espanyoles estan involucrades en el món de la bellesa, amb ofertes cosmètiques i tractaments estètics basats en aquestes propietats. L’extracte de llavors de raïm restaura l’elasticitat dels teixits i evita inflamacions cutànies i al·lèrgies. També té propietats relaxants que redueixen l’estrès, milloren la circulació de la sang i l’oxigenació del cos.

El nostre consell: beu suc de raïm per depurar l’organisme. D’altra banda, les llavors serveixen com a exfoliant per a la pell i ajuden a activar la producció de col·lagen i elastina. Aconseguiràs més renovació cel·lular i, per tant, més fermesa.

Bolets: calmants i protectors

Segons el Centre Nacional d’Informació de Biotecnologia, els bolets tenen propietats beneficioses per a la salut. Proporcionen vitamines C i E, àcid fòlic, carotens, àcids grassos saludables i flavonoides. Aporten un alleujament ràpid a les pells sensibles o amb vermellors, eviten la irritació, prevenen els signes d’envelliment prematurs i reforcen la salut de la pell.

Si pateixes problemes d’irritació, el primer que has de fer és millorar l’alimentació, dormir 7-8 hores diàries, evitar l’estrès i utilitzar cosmètics que actuïn en profunditat per millorar la superfície de la pell i evitar problemes de sensibilitat i vermellors.

Magrana: aporta lluminositat al cutis

La magrana és un aliment digestiu, diürètic, astringent i depuratiu. Per mantenir la pell jove, inclou-la en amanides i postres de manera habitual. El suc s’utilitza com a cosmètic natural per donar frescor a la pell de la cara. Utilitza’l com a tònic facial.

Un gest de plaer: neteja eficaçment la pell per recuperar la lluminositat de la cara, purificant-la i atenuant-ne les imperfeccions.

Nabius i móres: contra les cèl·lules mortes

Són fruites amb altes quantitats d’antioxidants, aminoàcids, vitamines i àcids grassos essencials, capaces de neutralitzar l’acció nociva dels radicals lliures. Els nabius són un ‘superaliment’ que es fa servir en la fabricació de productes de bellesa, especialment per a la cosmètica antiedat i per aclarir les taques provocades per l’acumulació de melanina.

Aprofita les escapades de tardor per recol·lectar móres silvestres. A més d’incloure-les en la teva dieta, agafa’n un grapat, esprem-les entre les mans i fes-te un massatge. Tenen una acció blanquejant rejovenidora.

Frescor i lluminositat: conegudes per les seves propietats revitalitzants, aquestes fruites exfolien les cèl·lules mortes, netegen i perfumen.

Figa: refrescant i hidratant

Rica en hidrats de carboni i fibra, destaca també pel seu alt contingut en minerals i vitamines A i C, amb una eficaç acció hidratant que aporta molta energia. Actua eficaçment contra els signes d’envelliment (tant del cos com dels cabells) i les agressions externes.

Reserves d’aigua: és ideal per mantenir tot el dia una sensació de benestar corporal i per augmentar visiblement les reserves d’hidratació de la pell.

Poma i dàtil: desintoxicants i nutritius

La poma és una font de bellesa per a la pell. Les seves propietats depuratives han fet que aquesta fruita sigui molt utilitzada en cosmètica contra els efectes de la pol·lució ambiental. L’extracte de pinyol de dàtil conté set substàncies que lluiten contra l’envelliment; entre les quals els fitosterols, les isoflavones, les provitamines A i la vitamina E. En actuar en sinergia, totes dues fruites milloren les pells madures o el fotoenvelliment.

Depurar i tractar: amb el xampú de poma pots evitar que els residus ambientals es dipositin als cabells. El dàtil deixa la pell del cos jove i sucosa.

Castanya: per una pell flexible i suau

Les propietats de l’extracte de castanyer són molt variades, ja que d’aquest arbre s’aprofita tot. L’escorça conté esculina, de potent acció sobre el sistema venós i la circulació sanguínia, i tanins, astringents. Les llavors tenen efecte antiinflamació. La farina és rica en saponina, de manera que es fa servir com a reparador de la barrera cutània. També proporciona suavitat i confort a la pell.

Cítrics: vigoritzadors i antioxidants

Llimona, taronja, mandarina, aranja, llima… Arriben les fruites més àcides i sucoses de la temporada, amb propietats exfoliants, aclaridores, antioxidants, il·luminadores… Són tantes que la indústria cosmètica les utilitza sense moderació en productes de cabells, antiarrugues, gels de bany, antitaques, cremes il·luminadores, protectores…

Mitjans de defensa: entre els blanquejants eficaços dels radicals lliures trobem la vitamina C, que lluita de manera eficaç contra els primers signes d’envelliment.

Com es prepara?