{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El terme climateri està estretament lligat a la menopausa, tot i que no és ben bé el mateix. Es tracta d’una fase de la vida que experimenten la majoria de dones a partir de certa edat. El climateri suposa el final del període fèrtil i comporta una sèrie de canvis físics i hormonals amb uns símptomes que poden resultar una molèstia, si més no al principi. T’expliquem què passa durant aquesta etapa i com pots afrontar-la de la millor manera possible.

Què és el climateri?

El climateri és el període anterior i posterior a la menopausa. Acostuma a aparèixer al voltant dels 45 anys i té una durada variable que depèn de cada dona: la mitjana, normalment, és entre cinc i quinze anys. Anomenem menopausa al moment concret en què cessa la menstruació.

Quins símptomes acompanyen el climateri?

Els símptomes del climateri varien d’una dona a una altra. Els més comuns solen ser fogots, marejos, sudoració i palpitacions. Aquests símptomes trigaran a normalitzar-se el temps que duri el climateri, però encara que sigui prolongat, no vol dir que s’hagin de notar amb la mateixa intensitat de manera continuada. Pot ser que de vegades, sobretot al principi, ni tan sols en siguem del tot conscients.

La causa principal que provoca aquests símptomes és la disminució dels estrògens, les hormones sexuals femenines, cosa que es tradueix en símptomes com fogots, sudoracions…

D’altres símptomes que poden acompanyar el climateri són:

  • insomni
  • nerviosisme
  • disminució del rendiment
  • depressió
  • mal de cap
  • sequedat vaginal
  • disminució del desig sexual.

El climateri sol aparèixer aproximadament entre dos i set anys abans de l’última menstruació (menopausa) i normalment comença amb trastorns del cicle menstrual. En la majoria de casos els cicles s’escurcen o les pèrdues es tornen més intenses.

Com es diagnostica el climateri?

Per diagnosticar el climateri el metge haurà de tenir en compte les molèsties en qüestió i l’edat de la dona. També es pot sotmetre a una exploració ginecològica o a una anàlisi de sang.

Què podem fer per passar el climateri de la millor manera possible?

El climateri és un procés natural del cos. No podem fer res per prevenir-lo, però sí perquè aquest període resulti més còmode.

Viure de manera saludable és el factor més important en aquesta situació. També és important controlar l’alimentació i intentar prendre aliments rics en calci, per mantenir els ossos en condicions normals, i en vitamina D. En aquesta línia és fonamental que en aquest període prenguem aliments lactis. Densia Forte ens pot ajudar a cuidar els ossos gràcies a la seva fórmula amb calci i vitamina D en una sola ampolla.

*Les quantitats de calci diàries varien depenent de l’edat i del sexe. Danone recomana una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable. El calci és necessari per al manteniment dels ossos en condicions normals dins d’una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

Com es prepara?