{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Les interrupcions del son, la dificultat per adormir-se i desvetllar-se d’hora en són les causes principals. Com dorms, tu? Et donem solucions. 

Descansar és necessari

De fet, és tota una assegurança de vida. Dormir bé protegeix el sistema immunològic, consolida la memòria i és imprescindible per mantenir la vitalitat i l’energia. Per relaxar cos i ment, és imprescindible aconseguir dormir i que el descans sigui reparador. Per fer-ho, sopa de manera lleugera dues hores abans d’anar a dormir (oblida’t de la xocolata i el cafè, entre d’altres); ventila l’habitació (la temperatura ideal oscil·la entre els 19 i els 23 graus); allunya’t del Wi-Fi, la televisió i els cables (generen energia i pertorben el son); fes esport cada dia (facilita la secreció de serotonina, així et relaxaràs i et trobaràs millor), i si no aconsegueixes agafar el son, aixeca’t del llit i fes un tomb per relaxar-te.

Segueix una rutina

No te’n vagis al llit estant encara activa. Evita el soroll, deixa de veure la tele, apaga la música… com a mínim una hora abans d’anar a dormir. Així l’organisme tindrà temps de relaxar-se tot sol i preparar-se per descansar. Fes-ho cada dia, d’aquesta manera aprendrà que ha de desconnectar. Procura també ficar-te al llit i aixecar-te a la mateixa hora cada dia.

Una ajuda extra

Medita de 5 a 10 minuts o fes respiracions profundes abans d’anar a dormir. També pots prendre’t una infusió relaxant. En qualsevol cas, consulta el teu metge.

Com es prepara?