{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Aproximadament un terç de tot el menjar que produïm es perd o es tira, i més de la meitat és atribuïble a les escombraries doméstiques. Això vol dir que les nostres accions personals poden tenir un gran impacte. Des aprofitar a l'màxim les sobres fins a donar curs a la teva creativitat cuinant amb restes de menjar, aquests consells pràctics et mostraran com elaborar receptes amb iogurt natural sense desaprofitar res.

 

Cuinar sense desaprofitar: optimitza les teves compres i posa en marxa la teva creativitat!

Quin és el primer pas per reduir el malbaratament a la cuina? ¡Comprar bé! Fer atenció a l'hora de seleccionar els ingredients és fonamental per a assegurar-se que res no acaba al cubell de les escombraries. Per què no et planteges el menú setmanal per tal d'utilitzar tot el que tens a la nevera?

És clar que de vegades comprem massa quantitat (o massa poc) d'un ingredient que necessitem. Si és el cas, ¡recorre a la teva creativitat!

Prova a conservar aquest grapat de xilis que vas comprar amb descompte o la font inacabable de tomàquets del teu hort fermentándolos. Quan hagis triat el tipus de ferment, un flascó, aigua i sal és tot el que necessitaràs per unir-te a aquesta nova tendència. D'aquesta manera, no només gaudiràs de les propietats saludables dels aliments fermentats, i fins i tot, si és massa tard, només has de afegir-los al teu abonament (per omplir el teu rebost de MÉS tomàquets l'any que ve).

Cuinar amb sobres: dóna'ls una altra oportunitat als teus ingredients!

Aprofitem que ets a la cuina per veure les sobres des d'un altre punt de vista. Pot ser que no estiguis acostumat a cuinar amb certs ingredients, però provar noves receptes amb restes de menjar és una bona forma de posar a prova la teva creativitat sense tirar la casa per la finestra.

Quan preparis crudités o piques les verdures, no llencis les peles!

  • Pots fer deliciosos xips de verdura casolans assecant les peles de pomes i patates al forn. Serveix-los amb una salsa de iogurt i herbes.
  • Prova a infusionar peles de pera en el te.
  • Utilitza la ratlladura de taronja o la pela de llimona per donar sabor a el iogurt.
  • Afegeix les peles de pastanaga per decorar gratinats, pastissos o sopes. Pots assecar-les i moldre-per després afegir-les a una truita o un deliciós pastís de iogurt.
  • Utilitza les closques d'aranja i pinya com a recipient comestible per aperitius i entrants: una excel·lent suggeriment de presentació!

Hi ha una infinitat de possibilitats! Sempre que sigui possible, una bona opció és utilitzar fruites i vegetals ecològics de temporada, però siguin de el tipus que siguin, assegura't rentar-los bé abans de cuinar-los.

El plaer de les noves receptes: els teus menús amb iogurt i sense deixalles!

Amb unes senzilles receptes que pots afegir al teu repertori, cuinar sense desaprofitar menjar serà bufar i fer ampolles. Pots començar amb el nostre suggeriment de menú de tres plats, que no té desperdici. Prepara hummus amb un toc àcid i xips casolans, i torna a fer servir la llimona per condimentar el teu proper plat: salmó marinat en iogurt. Però no tiris l'aigua dels cigrons, utilitza-la per fer un exquisit mousse de xocolata.

Res de rebuig i tot el sabor!

Zero deixalles: cuinar, comprar i també bons hàbits diaris!

La reducció de l'malbaratament de menjar no només té a veure amb cuinar i preparar aliments. També pot començar amb la manera de comprar i intentar que tota la família adopti petits hàbits cada dia. A punt per començar?

Com es prepara?