{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El margalló del Brasil (que també rep altres noms, en funció de la zona, com açaí, azaí, huaçaí, palma murrapo o naidí) és una palmera autòctona del nord de Sud-amèrica, sobretot de l'Amazònia brasilera, molt preuada a causa de les propietats nutritives del seu fruit. Aquest fruit, l’açaí, es considera un aliment molt important a la dieta amazònica, però, fins fa poc temps, no era tan conegut ni consumit al nostre país.

Com és l’açaí?

 Si busquem fotografies de com és la palmera, potser ens sonarà més. I si diem que el seu principal producte comercialitzat és el margalló?

Es tracta d'un fruit de petites dimensions, rodó i de color violeta, més o menys fosc segons el grau de maduració (pot arribar a ser gairebé negre). Per fora, el fruit de l’açaí s’assembla a un nabiu, però més gran. I quin gust té? Doncs té un gust lleugerament amarg, que pot recordar una mica al del gerd. A la regió amazònica de Sud-amèrica es pren com a fruita fresca, en forma de suc i refresc o com a ingredient de gelats i de diferents plats.

Propietats de l’açaí

Podríem dir, doncs, que l’açaí és una fruita o baia exòtica. De fet, és una de les que té una concentració d’antioxidants més gran. A més d’haver-se’n comprovat la riquesa en polifenols (antioxidants), l’açaí destaca per contenir quantitats interessants de vitamina C, calci, ferro, fibra i àcid oleic (greix saludable del tipus omega-9).

De la polpa, en destaca un alt contingut en antocianines, que són els pigments responsables del color púrpura característic del fruit, i altres compostos flavonoides, que actuen com a potents antioxidants.

Ja sabem que l’interès per les fruites tropicals a la nostra cultura és creixent. En aquest sentit, l’açaí ja es comença a conèixer més, i n’ha crescut molt l’ús en els últims temps, com també el dels nabius, la magrana o el mango.

Les fruites exòtiques són molt interessants pel seu valor nutritiu i el seu alt contingut en antioxidants. Ja en coneixeu una més, l’açaí, que s’incorpora als nous Activia Fruit Fusion Arándanos y Asai.

Com es prepara?