{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

De les maduixes ja en vam parlar en aquest apunt: Maduixes, boníssimes i lleugeres!, i avui és el torn dels nabius!

Tenint en compte que una unitat de nabiu pesa aproximadament uns 10 g i que una ració de fruita són uns 200 g, amb unes 20 unitats de nabius podem tenir una ració de fruita. Els podem prendre sols, com a acompanyament d’un iogurt, amb cereals d’esmorzar o en un pastís boníssim, per exemple. Donaran als nostres plats un color característic i preciós!

De fet, el color d’aquesta baia i el d’altres baies del mateix gènere, com les groselles, es deu a uns pigments anomenats antocians, d’acció antioxidant. Aquests pigments són els compostos més característics dels nabius però, a més a més, en la seva composició també destaca el gran contingut en aigua, la baixa aportació d’energia i l’elevada concentració de fibra i vitamina C. Les baies silvestres i fruites del bosc en general, com els gerds, les groselles o les móres, són una bona font de fibra i de minerals com el calci, el potassi i el ferro.

Us proposo un parell de petites preparacions culinàries amb nabius per aprofitar-ne tots els beneficis:

És ara, al juny i fins a finals d’any, quan podem trobar nabius de màxima qualitat.

Gaudiu de la seva aroma perfumada! 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.