{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

En aquest espai us mostrarem que es pot viure amb xocolata! Deixeu-vos estar de passar-vos tres hores al gimnàs per menjar-ne una miqueta. Ara us revelarem alguns dels secrets d’aquest plaer gastronòmic.

La principal característica que té la xocolata és que ens produeix una sensació de benestar,gràcies a les seves propietats euforitzants i estimulants. Aquest aliment conté una substància que actua al cervell desencadenant un estat d’eufòria i benestar emocional. Per això ens agrada tant menjar xocolata!

D’altra banda, conté més de 30 components antioxidants (flavonoides), que ajuden a neutralitzar l’acció dels radicals lliures, responsables de l’oxidació cel·lular i l’envelliment dels teixits. Aquestes substàncies antioxidants poden ajudar a millorar la salut, especialment la del sistema cardiovascular.

També heu de saber que els diferents tipus de xocolata tenen efectes diversos en l’organisme. La xocolata negra és la que té més antioxidants, fibra, ferro, magnesi, zinc i seleni, tots beneficiosos per a l’organisme; mentre que la xocolata amb llet o la xocolata negra amb sucres afegits ens aporten menys quantitat d’aquests nutrients.

Així doncs, podem prendre tanta xocolata negra com vulguem? Segur que sabeu la resposta! La xocolata també conté substàncies menys beneficioses per a l’organisme, de manera que hem d’evitar cometre excessos. És a dir, podem consumir-ne, com a màxim, dues o tres preses al dia (20 g).

Aquest aliment consumit de manera prolongada i abundant pot produir sobreexcitació, insomni i gastritis, a causa d’uns components que conté, denominats alcaloides, que estimulen el sistema nerviós. Però només si en prenem molta! Perquè hem de tenir en compte que aliments com el te o el cafè contenen més alcaloides que la xocolata.

Com que és un aliment molt calòric, les persones que tenen obesitat han de limitar-ne el consum. Igual que molts altres aliments molt energètics! Els principals components de la xocolata són els greixos i el sucre, per això les persones que segueixen una dieta controlada en aquests nutrients en tenen restringit el consum. La xocolata, a més, conté tanins, unes substàncies que, pel seu poder astringent, estan contraindicades per al restrenyiment.

La xocolata negra també té propietats beneficioses per a la pell, amb l’aplicació de massatges terapèutics facilita el drenatge de les capes profundes i superficials de la pell, i és adequada per tractar la cel·lulitis, la sequedat i les taques de la pell, perquè proporciona més lluentor, atès que té propietats exfoliants, hidratants i vigoritzants. Ideal per a totes les dones i homes que gaudeixen cuidant-se! El seu poder hidratant afavoreix el tractament de la pell seca, que és la responsable de l’aparició d’arrugues. Si sou dels que es passen 30 minuts davant del mirall cada dia, preneu-ne nota! A més, el cacau s’utilitza en la confecció de cremes estètiques. Com veieu, la xocolata és perfecta per a totes les edats!

Després de tota aquesta informació, us deveu preguntar: aleshores, quanta xocolata podem prendre? Com tot en aquesta vida, el terme mitjà és la clau per a l’èxit. Així doncs, la quantitat recomanada de xocolata negra és un consum reduït, però freqüent. Només així podreu aprofitar els efectes beneficiosos que ens aporta i que us hem explicat.

 Sereu capaços de menjar-ne només una o dues porcions al dia?

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.