{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El gelat és una crema gelada que s’aconsegueix a partir d’una barreja d’ingredients bàsics que solen ser aigua, llet o crema de llet i sucre o saboritzants o edulcorants que canvien segons la varietat del gelat. També s’hi poden afegir molts altres aliments que li donaran diferents sabors i textures: ou, fruites, fruita seca, iogurt, xocolata, galetes… Sens dubte, són unes postres refrescants, saboroses i nutritives.

El seu valor nutricional canviarà segons els ingredients que s’hagin utilitzat per elaborar-lo:

Greixos: és un nutrient energètic i, per tant, com més greix contingui el gelat més calories aportarà. Els que contenen ingredients com llet sencera, mantega, nata, rovell d’ou, coco, fruita seca, xocolata, torró, galetes, etc. també tenen un percentatge de greixos més alt.

Sucres: aquest nutrient també aporta calories, de manera que en general no és recomanable abusar-ne. Els ingredients rics en sucres són el sucre comú o sacarosa, el xarop de glucosa, les fruites en almívar, les galetes, etc.

Proteïnes: els gelats contenen proteïnes, tant els elaborats a partir de iogurt com de llet de vaca o de soja. A més, l’aportació serà més alta si contenen clara d’ou o fruita seca.

Vitamines i minerals: el tipus i la quantitat d’aquests nutrients en els gelats també dependran dels ingredients que contingui el gelat. Els lactis (llet, iogurts…) són una font de calci i vitamina D, la fruita seca de magnesi, les fruites de vitamina C, potassi…

Et dono consells perquè puguis gaudir de gelats que alimentin el teu somriure i et cuidin, amb menys calories, greixos i sucres:

Procura consultar l’etiquetatge del producte o preguntar-ne la composició. Tria els preparats a partir de llet desnatada, llet de soja o iogurt; els que continguin edulcorants o saboritzants en lloc de sucre afegit, i procura que no aportin ingredients grassos (nata, mantega, torró i altres dolços).

També pots triar gelats i postres refrescants amb pocs greixos, i si pot ser amb menys sucres que els tradicionals. Alguns contenen edulcorants en lloc de sucres. Per exemple:

  • Gelat de iogurt: preparat a base de iogurt en comptes de llet. N’hi ha amb iogurt desnatat.
  • Polos: estan fets d’aigua, sucre i una mica de suc de fruites.
  • Sorbets: la base és la polpa de la fruita a la qual s’afegeix sucre i aigua.
  • Liquats: l’únic ingredient són les fruites i verdures.
  • Batuts: són liquats als quals s’afegeix llet o iogurt.
  • Granissats: estan fets a base de gel i suc de fruites. Molts ja contenen sucre i no cal afegir-ne.
  • Intenta agafar una mida petita o mitjana.

Una altra opció és preparar gelats a casa. És molt fàcil i et quedaran unes postres exquisides i saludables, amb poques calories. Pots triar la fruita de temporada, afegir-hi edulcorants en lloc de sucres i utilitzar Vitalinea 0%. Si vols augmentar el contingut de proteïnes, Vitalinea PRO aporta el doble de proteïnes que Vitalinea natural.

Què t’han semblat aquestes postres tan refrescants per combatre la calor i cuidar la teva alimentació? De segur que si les prepares per als teus, els agradaran moltíssim i alimentaran els vostres somriures!

 

Com es prepara?