{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La xocolata és un antídot fantàstic contra la tristesa, un regal per al paladar, un dolç que no deixa ningú indiferent i, sobretot, un aliment amb propietats molt saludables, sempre que la prenguis amb moderació. Amb dues o tres preses de xocolata al dia (20 g com a màxim) n’hi ha prou, perquè és un aliment molt energètic.

En coneixes les propietats?

El cacau és molt ric en polifenols, sobretot en flavonoides, uns antioxidants que ens protegeixen dels danys que produeixen agents exteriors com la contaminació ambiental. Actuen neutralitzant els radicals lliures responsables de l’oxidació cel·lular i l’envelliment dels teixits. La xocolata negra és la que conté més quantitat d’aquestes substàncies (gairebé el doble que la xocolata amb llet), però per beneficiar-te dels seus efectes n’has de prendre diàriament: xocolata desfeta, una presa o també pots tastar les noves postres de Dulces Sonrisas de Danone, com la Fondue de Chocolate amb taronja o coulis de gerds o les postres Vitalinea, amb només un 0,9% de matèria grassa.

Negra o amb llet? Quina trio?

La màxima concentració d’antioxidants, els principals responsables dels beneficis que aporta la xocolata, es troba a la xocolata negra (la que té una concentració de cacau superior al 70 %). També té més quantitat de magnesi i de fòsfor que la xocolata amb llet, que és més rica en calci.

Per saber el percentatge de cacau és important que miris l’etiqueta: pots trobar-ne una de negra amb un 35 % de cacau i una altra amb llet amb un 40 %.

Dues o tres preses al dia (20 g com a màxim) són suficients per obtenir-ne tots els beneficis saludables.

Falsos mites

Provoca càries. No només no en produeix, sinó que fins i tot n’evita l’aparició. Els tanins que conté frenen la formació de la placa dental i redueixen el creixement dels bacteris. Però per compensar l’efecte del sucre que aporta la xocolata, és fonamental mantenir una bona higiene bucodental.

Produeix acne. No s’ha trobat cap relació entre l’alimentació i l’aparició d’acne en els adolescents.

Com es prepara?