{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

El bròcoli és un aliment molt comú a les nostres fruiteries. Pertany a la família de les crucíferes, on també s’inclouen la col i la coliflor. Podem trobar varietats diferents de bròcoli que donen lloc a múltiples colors, però segur que la imatge que et ve al cap quan penses en bròcoli és de color verd.

Coneixes totes les propietats nutricionals del bròcoli?

Com passa amb la majoria de vegetals, el bròcoli conté principalment aigua, però és molt valorat gràcies a la seva composició nutricional, en la qual podem trobar flavonoides, fibra, vitamines i minerals. A més, el bròcoli té un alt contingut en vitamina C i folats. També aporta minerals com ferro, fòsfor i potassi.

Com es pot cuinar?

Com hem dit, el bròcoli posseeix unes propietats molt destacables, però algunes es poden perdre durant la cocció. Per exemple, els mètodes de cocció llargs, com els bullits o qualsevol altre que també faci servir aigua, com ara el microones, poden dificultar la retenció de vitamines i minerals.

Així, quina és la millor manera de preparar el bròcoli perquè conservi les seves propietats? Hi ha dues opcions que et faran gaudir del bròcoli amb totes les seves característiques nutricionals i organolèptiques:

  • Al vapor. Cuinar el bròcoli al vapor, entre tres i cinc minuts, permet conservar-ne els nutrients pràcticament al 100 %, sobretot la vitamina C.
  • Saltat en oli d’oliva verge extra. Un altre mètode de cocció excel·lent per a la conservació dels seus micronutrients és el saltat, ja que, encara que l’oli pugui agafar temperatures molt elevades, aquestes no arribaran al centre de l’aliment. A més, li confereix una textura i un sabor molt més deliciosos i agradables al paladar!

Ara que ja saps aquestes tècniques, et ve de gust posar-ho en pràctica amb alguna recepta? Te’n proposem dues!

Bròcoli i gambes saltats

Ingredients

  • 200 g de gambes pelades
  • 1 bròcoli mitjà
  • Llavors de sèsam
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Renta bé el bròcoli i separa’l en branquetes tallant una mica la tija.
  2. Pela i pica molt bé els grans d’all.
  3. Cou el bròcoli al vapor 5-6 minuts.
  4. Posa a escalfar una paella amb un rajolí d’oli d’oliva i afegeix-hi els grans d’all picats. Quan estiguin daurats, incorpora-hi les gambes. Salpebra lleugerament, afegeix-hi les llavors de sèsam i salta-ho tot junt fins que les gambes es daurin.
  5. Finalment, afegeix el bròcoli a la paella i remena-ho uns instants perquè absorbeixi els sabors.
  6. I JA HO TENS! Ja pots gaudir d’un plat de bròcoli senzill i molt saborós!

Quinoa i bròcoli amb un toc oriental

Ingredients

  • 1 bròcoli
  • 1 tassa de quinoa
  • 3 alls
  • Oli d’oliva
  • 1 rajolí de salsa de soja
  • 1 rajolí d’aigua

Elaboració

  1. En una olla amb un rajolí d’oli, salta lleugerament la quinoa. Després afegeix-hi el doble d’aigua que de quinoa i cou-la 12-15 minuts a foc mitjà fins que l’aigua s’evapori.
  2. Retira la quinoa del foc i deixa-la reposar 5 minuts tapada amb un drap.
  3. Mentrestant, talla la tija gran del bròcoli i separa’n les flors.
  4. En una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, salta els alls picats finament. Quan estiguin a punt, afegeix-hi el bròcoli i salta’l 2 minuts a foc intens.
  5. Afegeix-hi un raig d’aigua i tapa-ho fins que se la begui, aproximadament 2-3 minuts.
  6. Finalment, afegeix la quinoa a la preparació i rega-la amb un rajolí de salsa de soja al gust. Deixa que es cuini 3 minuts més i ja ho tens A PUNT!

Ara que ja coneixes la millor manera de cuinar el bròcoli, anima’t a preparar alguna d’aquestes receptes!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre