{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Una de les funcions més importants que té aquest mineral és contribuir a la formació de glòbuls vermells i d’hemoglobina. Per aquest motiu, cal que amb l’alimentació diària cobrim les nostres necessitats de ferro. Entre els aliments més rics en ferro trobem la carn, el peix i el marisc, l’ou (sobretot el rovell), els llegums, les verdures de fulla i els grans sencers. Com es pot veure, la varietat és ben àmplia i, per tant, serà fàcil incloure algun d’aquests aliments en el nostre dia a dia. I, perquè sigui encara més fàcil, ara veurem unes receptes riques en ferro, superdelicioses i fàcils de cuinar! A més, són molt fàcils d’incloure en el menú setmanal i, el més important, són saboroses i ràpides de preparar!

Bacallà cuit amb espinacs i cigrons.

Ingredients per a 4 persones: 2 grans d’all, 1 ceba, 400 g de cigrons cuits, 1 l de brou de pollastre, 200 g d’espinacs frescos, 400 g de bacallà dessalat, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

Preparació: filetegeu l’all, piqueu-lo amb la ceba i sofregiu-ho tot en una olla amb 4 cullerades d’oli d’oliva verge. Quan el sofregit estigui ros, hi afegiu el brou de pollastre i els cigrons cuits. Quan trenqui el bull, abaixeu el foc i hi afegiu els espinacs i ho cuineu tot junt durant uns 3 minuts. Finalment, hi afegiu el bacallà esqueixat i el deixeu bullir un minut. Rectifiqueu-ho de sal i serviu-ho.

Amanida de llenties i taronja

Ingredients per a 4 persones:1 ceba, sal, 2 tomàquets d’amanida, 2 pots de llenties cuites, 2 pebrots verds, 1 alvocat madur, 1 pebrot vermell, 2 taronges, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra, vinagre de vi, sal, pebre, 2 culleradetes de mostassa de Dijon i 1 tija de coriandre.

Preparació: piqueu ben fi el pebrot, el tomàquet i la ceba. Trossegeu a daus l’alvocat. Peleu les taronges i trossegeu-ne els grills a daus petits. Barregeu les llenties amb les verdures, per una banda, i la taronja amb l’alvocat, per l’altra. Salpebreu les barreges i serviu individualment l’amanida en dues capes: a la base, hi poseu la barreja de llenties i, a sobre, una capa més fina d’alvocat i taronja. Ho amaniu tot amb la vinagreta de mostassa de Dijon i ho decoreu amb una tija de coriandre.

Mongetes blanques amb cloïsses.

Ingredients per a 4 persones: 400 g de mongetes blanques, ½ kg de cloïsses, 1 ceba, 1 tomàquet, 1 pebrot verd, 1 porro, 2 grans d’all, aigua, 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, sal i julivert.

Preparació: poseu les mongetes (remullades durant les 24 hores prèvies a l’elaboració del plat) en una olla exprés amb molta aigua. Incorporeu-hi el pebrot, la ceba, el tomàquet, els grans d’all i el porro, trossejats, molt fins. Amaniu-ho, tapeu-ho i, quan comenci a sortir el vapor, cuineu-ho a foc fluix durant 6 minuts. Destapeu l’olla i afegiu-hi les cloïsses i deixeu que es facin fins que s’obrin. Afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva i el julivert picat i emplateu.

Soja verda amb verdures i sardines

Ingredients per a 4 persones: soja verda, pastanaga, carbassó, ceba, sardines en conserva, oli i sal.

Preparació: poseu a coure la soja en aigua bullent a foc suau durant mitja hora. Mentrestant, trossegeu les verdures a trossos fins i sofregiu-les en una paella amb una mica d’oli. Quan la soja ja estigui, l’escorreu i la barregeu amb les verdures. Salpebreu la barreja i serviu les sardines per sobre.

Crema de bledes amb escopinyes.

Ingredients per a 4 persones: 1 kg de bledes, ½ kg d’escopinyes, 2 grans d’all, 200 ml de nata, 1 got de suc de taronja, 2 culleres d’oli d’oliva, pebre, nou moscada i sal.

Preparació: poseu les escopinyes en aigua freda amb sal 1 hora abans de començar a cuinar-les. Després les renteu a l’aixeta, les col·loqueu en una cassola baixa amb un dit d’aigua i les cuineu tapades fins que s’obrin. Traieu-los les closques i reserveu-les al brou de la cocció. Piqueu els grans d’all i sofregiu-los en una cassola ampla amb una cullerada d’oli d’oliva. Quan estiguin rossos, incorporeu les fulles de bleda a la cassola. Cuineu-les amb la cassola tapada i retireu-les del foc quan perdin la rigidesa i agafin un to verd fosc. Condimenteu-les i afegiu-hi una mica d’aigua. Tritureu-les amb la batedora, afegiu-hi la nata i torneu-les a cuinar a foc molt fluix durant 5 minuts. Afegiu-hi un got de suc de taronja, barregeu-ho bé i emplateu la crema acompanyada de les escopinyes.

Esperem que aquestes receptes riques en ferro us hagin agradat. Els plats que us hem presentat es poden considerar un plat únic saludable i complet que pot anar acompanyat d’un iogurt o una peça de fruita per postres.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.