{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Una de les funcions més importants que té aquest mineral és contribuir a la formació de glòbuls vermells i d’hemoglobina. Per aquest motiu, cal que amb l’alimentació diària cobrim les nostres necessitats de ferro. Entre els aliments més rics en ferro trobem la carn, el peix i el marisc, l’ou (sobretot el rovell), els llegums, les verdures de fulla i els grans sencers. Com es pot veure, la varietat és ben àmplia i, per tant, serà fàcil incloure algun d’aquests aliments en el nostre dia a dia. I, perquè sigui encara més fàcil, ara veurem unes receptes riques en ferro, superdelicioses i fàcils de cuinar! A més, són molt fàcils d’incloure en el menú setmanal i, el més important, són saboroses i ràpides de preparar!

Bacallà cuit amb espinacs i cigrons.

Ingredients per a 4 persones: 2 grans d’all, 1 ceba, 400 g de cigrons cuits, 1 l de brou de pollastre, 200 g d’espinacs frescos, 400 g de bacallà dessalat, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

Preparació: filetegeu l’all, piqueu-lo amb la ceba i sofregiu-ho tot en una olla amb 4 cullerades d’oli d’oliva verge. Quan el sofregit estigui ros, hi afegiu el brou de pollastre i els cigrons cuits. Quan trenqui el bull, abaixeu el foc i hi afegiu els espinacs i ho cuineu tot junt durant uns 3 minuts. Finalment, hi afegiu el bacallà esqueixat i el deixeu bullir un minut. Rectifiqueu-ho de sal i serviu-ho.

Amanida de llenties i taronja

Ingredients per a 4 persones:1 ceba, sal, 2 tomàquets d’amanida, 2 pots de llenties cuites, 2 pebrots verds, 1 alvocat madur, 1 pebrot vermell, 2 taronges, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra, vinagre de vi, sal, pebre, 2 culleradetes de mostassa de Dijon i 1 tija de coriandre.

Preparació: piqueu ben fi el pebrot, el tomàquet i la ceba. Trossegeu a daus l’alvocat. Peleu les taronges i trossegeu-ne els grills a daus petits. Barregeu les llenties amb les verdures, per una banda, i la taronja amb l’alvocat, per l’altra. Salpebreu les barreges i serviu individualment l’amanida en dues capes: a la base, hi poseu la barreja de llenties i, a sobre, una capa més fina d’alvocat i taronja. Ho amaniu tot amb la vinagreta de mostassa de Dijon i ho decoreu amb una tija de coriandre.

Mongetes blanques amb cloïsses.

Ingredients per a 4 persones: 400 g de mongetes blanques, ½ kg de cloïsses, 1 ceba, 1 tomàquet, 1 pebrot verd, 1 porro, 2 grans d’all, aigua, 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, sal i julivert.

Preparació: poseu les mongetes (remullades durant les 24 hores prèvies a l’elaboració del plat) en una olla exprés amb molta aigua. Incorporeu-hi el pebrot, la ceba, el tomàquet, els grans d’all i el porro, trossejats, molt fins. Amaniu-ho, tapeu-ho i, quan comenci a sortir el vapor, cuineu-ho a foc fluix durant 6 minuts. Destapeu l’olla i afegiu-hi les cloïsses i deixeu que es facin fins que s’obrin. Afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva i el julivert picat i emplateu.

Soja verda amb verdures i sardines

Ingredients per a 4 persones: soja verda, pastanaga, carbassó, ceba, sardines en conserva, oli i sal.

Preparació: poseu a coure la soja en aigua bullent a foc suau durant mitja hora. Mentrestant, trossegeu les verdures a trossos fins i sofregiu-les en una paella amb una mica d’oli. Quan la soja ja estigui, l’escorreu i la barregeu amb les verdures. Salpebreu la barreja i serviu les sardines per sobre.

Crema de bledes amb escopinyes.

Ingredients per a 4 persones: 1 kg de bledes, ½ kg d’escopinyes, 2 grans d’all, 200 ml de nata, 1 got de suc de taronja, 2 culleres d’oli d’oliva, pebre, nou moscada i sal.

Preparació: poseu les escopinyes en aigua freda amb sal 1 hora abans de començar a cuinar-les. Després les renteu a l’aixeta, les col·loqueu en una cassola baixa amb un dit d’aigua i les cuineu tapades fins que s’obrin. Traieu-los les closques i reserveu-les al brou de la cocció. Piqueu els grans d’all i sofregiu-los en una cassola ampla amb una cullerada d’oli d’oliva. Quan estiguin rossos, incorporeu les fulles de bleda a la cassola. Cuineu-les amb la cassola tapada i retireu-les del foc quan perdin la rigidesa i agafin un to verd fosc. Condimenteu-les i afegiu-hi una mica d’aigua. Tritureu-les amb la batedora, afegiu-hi la nata i torneu-les a cuinar a foc molt fluix durant 5 minuts. Afegiu-hi un got de suc de taronja, barregeu-ho bé i emplateu la crema acompanyada de les escopinyes.

Esperem que aquestes receptes riques en ferro us hagin agradat. Els plats que us hem presentat es poden considerar un plat únic saludable i complet que pot anar acompanyat d’un iogurt o una peça de fruita per postres.

Com es prepara?