{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Els llegums contenen minerals, com ara ferro, magnesi, potassi o fòsfor, fibra, i vitamines, entre les quals destaquen la vitamina A, C i les del grup B. És un aliment molt complet que a més a més té un plus afegit: pot ser-nos útil per cuidar la salut. Els llegums, a més dels nutrients que hem esmentat, també contenen esterols vegetals, un compost vegetal que bloqueja l’absorció de colesterol a l’intestí.

Per seguir una alimentació completa i saludable és recomanable consumir-ne dues o més vegades per setmana. Aquí tens sis receptes de llegums a les quals no et podràs resistir!

Receptes amb llegums: cigrons

Hummus

Un plat típic de la cuina àrab amb un gust inconfusible. L’hummus pot ser l’aperitiu o l’acompanyament perfecte per a molts plats. Vols aprendre a preparar-lo?

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 2 tasses de cigrons cuits
  • 3 cullerades de tahina
  • 2 grans petits d’all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 culleradeta de julivert picat
  • 1 culleradeta de comins
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • ½ tassa d’aigua
  • El suc de mitja llimona

Preparació:

Podem coure prèviament els cigrons o bé utilitzar-ne de pot. En aquest últim cas és important rentar-los i escórrer-los abans de començar a preparar la recepta.

Posem els cigrons al got de la batedora i hi afegim els grans d’all, el suc de llimona, la salsa tahina, els comins, el pebre vermell, la sal, l’oli d’oliva i el suc de llimona i l’aigua. Ho batem tot fins a obtenir una pasta espessa. Si veiem que no ens queda la textura desitjada, hi afegim més aigua.

Passem l’hummus a un bol i el decorem amb una mica de julivert i pebre vermell pel damunt. També podem afegir-hi un raig d’oli d’oliva si volem. Per menjar-te’l, et recomanem que tallis una pastanaga a bastonets o que utilitzis bastonets de pa per sucar-los.

Cigrons saltats amb salsa de tomàquet i verdures

Una manera diferent de menjar cigrons! El sofregit que acompanya aquest plat està fet a base de verdures, per tant, no només és un plat deliciós, sinó que també és saludable.

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de cigrons (un pot gran)
  • 5 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 4 grans d’all
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de sucre
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem els cigrons, els escorrem i els reservem. Comencem a preparar el sofregit de verdures, rentant i tallant a trossos petits tots els ingredients. Posem la ceba en una paella amb oli calent i l’enrossim. A continuació hi afegim els alls i els pebrots i els fem fins que estiguin tous.

Hi afegim la salsa de tomàquet, el sucre, la sal i el pebre i ho remenem tot. Quan el sofregit estigui gairebé llest, hi incorporem els cigrons i els barregem bé. A l’últim moment hi afegim l’ou batut i remenem fins que tots els ingredients s’integrin. Ho retirem del foc i ho servim.

Receptes amb llegums: llenties

Crema de llenties amb crostonets

Una manera senzilla de cuinar llenties i un plat ideal per als nens. Vegem la recepta!

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 g de llenties
  • 2 patates petites
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d’all
  • 1 fulla gran de llorer
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de comins
  • 1 culleradeta de farigola
  • Oli d’oliva
  • Crostonets
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les bullim en una olla a foc mitjà, amb aigua fins a una mica més de la meitat, i hi afegim la fulla de llorer. Pelem i trossegem les patates, la pastanaga i el porro i ho afegim tot a l’olla. Hi afegim els grans d’all sencers i pelats. Ho deixem bullir tot durant cinc minuts i a continuació hi afegim el pebre vermell, els comins, la farigola, la sal i el pebre.

Quan tots els ingredients estiguin cuits retirem l’olla del foc i passem les llenties al got de la batedora. Les batem fins a obtenir una crema, la rectifiquem de sal o pebre i la servim calenta acompanyada de crostonets.

Receptes de llegums per a dieta

Aquí tens dues receptes ideals per cuidar-nos. Pren-ne nota!

Amanida de llenties

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de llenties de pot
  • 1 formatge gran de Burgos
  • 15-20 tomàquets cirerol
  • 2 cullerades de blat de moro
  • ½ ceba
  • Olives negres
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de Mòdena
  • Orenga
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les escorrem bé. Quan estiguin més o menys seques les col·loquem en un plat gran. Pelem la ceba i la piquem ben fina. Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Afegim els dos ingredients a l’amanida.

Hi incorporem també les olives, el formatge de Burgos a trossos petits i el blat de moro. Ho amanim amb oli, orenga, vinagre, sal i pebre. Remenem bé l’amanida i la servim.

Hamburgueses de llenties

Ingredients per a 4 persones:

  • 200 g de llenties cuites
  • 4 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1 culleradeta de curri
  • 3 cullerades de farina de blat integral
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les escorrem. Les col·loquem en el got de la batedora i les batem fins a formar una pasta. Podem afegir-hi aigua perquè no quedi tan espessa. Col·loquem la pasta en un bol i hi afegim la ceba i l’all molt picadets. A continuació hi afegim el curri i la farina. Ho barregem tot amb les mans i donem forma a les nostres hamburgueses. Les deixem refredar durant una hora i les cuinem després en una paella amb unes gotetes d’oli.

Explica’ns-ho! Amb quina d’aquestes receptes et quedes? Ara ja no tenim excusa per no introduir els llegums a la nostra dieta. Recorda que per seguir una alimentació variada i saludable, l’ideal és prendre’n dues o tres vegades per setmana.  A més, un Danacol al dia ajuda a reduir el colesterol alt. Som-hi!

* Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 i un 10 % en 2 o 3 setmanes amb una ingesta diària d’1,5 a 2,4 g de fitosterols. No està pensat per a les persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No és recomanable per a dones durant l’embaràs i la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d’esterols vegetals: 3 g/dia. Seguiu una dieta saludable amb fruita i verdura. Si preneu alguna medicació consulteu el metge”.

Com es prepara?