{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Els llegums contenen minerals, com ara ferro, magnesi, potassi o fòsfor, fibra, i vitamines, entre les quals destaquen la vitamina A, C i les del grup B. És un aliment molt complet que a més a més té un plus afegit: pot ser-nos útil per cuidar la salut. Els llegums, a més dels nutrients que hem esmentat, també contenen esterols vegetals, un compost vegetal que bloqueja l’absorció de colesterol a l’intestí.

Per seguir una alimentació completa i saludable és recomanable consumir-ne dues o més vegades per setmana. Aquí tens sis receptes de llegums a les quals no et podràs resistir!

Receptes amb llegums: cigrons

Hummus

Un plat típic de la cuina àrab amb un gust inconfusible. L’hummus pot ser l’aperitiu o l’acompanyament perfecte per a molts plats. Vols aprendre a preparar-lo?

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 2 tasses de cigrons cuits
  • 3 cullerades de tahina
  • 2 grans petits d’all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 culleradeta de julivert picat
  • 1 culleradeta de comins
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • ½ tassa d’aigua
  • El suc de mitja llimona

Preparació:

Podem coure prèviament els cigrons o bé utilitzar-ne de pot. En aquest últim cas és important rentar-los i escórrer-los abans de començar a preparar la recepta.

Posem els cigrons al got de la batedora i hi afegim els grans d’all, el suc de llimona, la salsa tahina, els comins, el pebre vermell, la sal, l’oli d’oliva i el suc de llimona i l’aigua. Ho batem tot fins a obtenir una pasta espessa. Si veiem que no ens queda la textura desitjada, hi afegim més aigua.

Passem l’hummus a un bol i el decorem amb una mica de julivert i pebre vermell pel damunt. També podem afegir-hi un raig d’oli d’oliva si volem. Per menjar-te’l, et recomanem que tallis una pastanaga a bastonets o que utilitzis bastonets de pa per sucar-los.

Cigrons saltats amb salsa de tomàquet i verdures

Una manera diferent de menjar cigrons! El sofregit que acompanya aquest plat està fet a base de verdures, per tant, no només és un plat deliciós, sinó que també és saludable.

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de cigrons (un pot gran)
  • 5 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 4 grans d’all
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de sucre
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem els cigrons, els escorrem i els reservem. Comencem a preparar el sofregit de verdures, rentant i tallant a trossos petits tots els ingredients. Posem la ceba en una paella amb oli calent i l’enrossim. A continuació hi afegim els alls i els pebrots i els fem fins que estiguin tous.

Hi afegim la salsa de tomàquet, el sucre, la sal i el pebre i ho remenem tot. Quan el sofregit estigui gairebé llest, hi incorporem els cigrons i els barregem bé. A l’últim moment hi afegim l’ou batut i remenem fins que tots els ingredients s’integrin. Ho retirem del foc i ho servim.

Receptes amb llegums: llenties

Crema de llenties amb crostonets

Una manera senzilla de cuinar llenties i un plat ideal per als nens. Vegem la recepta!

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 g de llenties
  • 2 patates petites
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d’all
  • 1 fulla gran de llorer
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de comins
  • 1 culleradeta de farigola
  • Oli d’oliva
  • Crostonets
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les bullim en una olla a foc mitjà, amb aigua fins a una mica més de la meitat, i hi afegim la fulla de llorer. Pelem i trossegem les patates, la pastanaga i el porro i ho afegim tot a l’olla. Hi afegim els grans d’all sencers i pelats. Ho deixem bullir tot durant cinc minuts i a continuació hi afegim el pebre vermell, els comins, la farigola, la sal i el pebre.

Quan tots els ingredients estiguin cuits retirem l’olla del foc i passem les llenties al got de la batedora. Les batem fins a obtenir una crema, la rectifiquem de sal o pebre i la servim calenta acompanyada de crostonets.

Receptes de llegums per a dieta

Aquí tens dues receptes ideals per cuidar-nos. Pren-ne nota!

Amanida de llenties

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de llenties de pot
  • 1 formatge gran de Burgos
  • 15-20 tomàquets cirerol
  • 2 cullerades de blat de moro
  • ½ ceba
  • Olives negres
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de Mòdena
  • Orenga
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les escorrem bé. Quan estiguin més o menys seques les col·loquem en un plat gran. Pelem la ceba i la piquem ben fina. Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Afegim els dos ingredients a l’amanida.

Hi incorporem també les olives, el formatge de Burgos a trossos petits i el blat de moro. Ho amanim amb oli, orenga, vinagre, sal i pebre. Remenem bé l’amanida i la servim.

Hamburgueses de llenties

Ingredients per a 4 persones:

  • 200 g de llenties cuites
  • 4 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1 culleradeta de curri
  • 3 cullerades de farina de blat integral
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Rentem les llenties i les escorrem. Les col·loquem en el got de la batedora i les batem fins a formar una pasta. Podem afegir-hi aigua perquè no quedi tan espessa. Col·loquem la pasta en un bol i hi afegim la ceba i l’all molt picadets. A continuació hi afegim el curri i la farina. Ho barregem tot amb les mans i donem forma a les nostres hamburgueses. Les deixem refredar durant una hora i les cuinem després en una paella amb unes gotetes d’oli.

Explica’ns-ho! Amb quina d’aquestes receptes et quedes? Ara ja no tenim excusa per no introduir els llegums a la nostra dieta. Recorda que per seguir una alimentació variada i saludable, l’ideal és prendre’n dues o tres vegades per setmana.  A més, un Danacol al dia ajuda a reduir el colesterol alt. Som-hi!

* Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 i un 10 % en 2 o 3 setmanes amb una ingesta diària d’1,5 a 2,4 g de fitosterols. No està pensat per a les persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No és recomanable per a dones durant l’embaràs i la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d’esterols vegetals: 3 g/dia. Seguiu una dieta saludable amb fruita i verdura. Si preneu alguna medicació consulteu el metge”.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.