{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El colesterol és una substància grassa natural que és a totes les cèl·lules del cos, com també a la sang. Es tracta d'un element necessari perquè l'organisme funcioni correctament. El fetge és l'encarregat de produir-lo, però també s'obté per mitjà de certs aliments. És una substància beneficiosa per a l'organisme. El problema ve quan els nivells de colesterol es descompensen. Per saber quan passa i quins nivells són els correctes, ens hem de fixar en el colesterol total.

Què és el colesterol total?

El colesterol total és la suma de la mesura global dels diferents nivells de colesterol. Per tant, podem dir que el colesterol total està format per:

  • Colesterol bo
  • Colesterol dolent
  • Triglicèrids

Colesterol bo (HDL)

És el que exerceix una funció positiva. S'encarrega de transportar l'excés de colesterol a la sang fins al fetge, on s'expulsa del cos. Es tracta del tipus de colesterol essencial que compleix les tres funcions que hem esmentat anteriorment i que, a més a més, contribueix a mantenir les parets internes de les venes. El nivell ideal de colesterol HDL per a homes és una quantitat superior a 35 mg/dl i a 40 mg/dl en el cas de les dones.

Colesterol dolent (LDL)

És el que pot resultar perjudicial per a la salut cardiovascular perquè, si el nivell excedeix la quantitat recomanada, es pot acumular a les parets de les artèries i causar plaques de greix que les obstrueixen, cosa que representa un factor de risc cardiovascular. Es consideren òptims els nivells de colesterol LDL inferiors a 70-100 mg/dl. En aquest cas, pot complir una funció positiva: la de transportar el colesterol que es forma al fetge a les cèl·lules de l'organisme.

Triglicèrids

Es tracta d'un tipus de lípid que anomenem greix. Com el colesterol, també es produeix al fetge i per la ingesta de certs aliments. Els triglicèrids es transporten als teixits cel·lulars i s'utilitzen com a reserva d'energia. El normal és mantenir-los per sota de 150 mg/dl.

Quins són els nivells òptims de colesterol total?

Ara que ja sabem en què consisteix el colesterol total i quins tipus engloba, és l'hora de conèixer quins són els nivells òptims:

  • Colesterol total normal ha d'estar per sota dels 190 mg/dl. Si obtenim aquest resultat en les anàlisis, significa que tant el nivell de colesterol HDL i LDL com el dels triglicèrids és adequat.
  • Colesterol total normal-alt és el que està entre els 190 i 240 mg/dl.
  • Colesterol total alt es produeix quan se supera el nivell dels 240 mg/dl.

Quan els nivells de colesterol total són superiors a 190 mg/dl, es considera colesterol alt. És aleshores que hem d'actuar per disminuir-lo. Depenent de la situació en què ens trobem, el més recomanable és seguir una alimentació equilibrada sense greixos saturats, prendre peix blau, vegetals, llegums, cereals, hortalisses i fruites, i practicar exercici aeròbic. Així podrem ajudar a reduir el colesterol. Danacol és el teu millor aliat per reduir el colesterol. Quan afegeixes Danacol a la dieta, els esterols que conté bloquegen parcialment l'absorció de colesterol. D'aquesta manera s'impedeix que gran part d'aquest colesterol arribi a la sang, i ajudem a reduir-lo fins a un 10 % addicional.

"Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 i un 10 %, de 2 a 3 setmanes, amb una ingesta diària d'1,5 a 2,4 g de fitosterols [sic.]. No està pensat per a persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No recomanat per a dones durant l'embaràs o la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d'esterols vegetals: 3 g/dia. Seguiu una dieta saludable amb fruites i verdures. Si preneu medicació, consulteu el metge."

 

Com es prepara?