{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Encara no has tastat aquest aliment ple de fibra? Et recomanem que ho facis! El gust i la textura característics del segó de civada fan que puguem acompanyar-lo de qualsevol ingredient que imaginem, dolç o salat. Per això és una opció ideal per introduir-lo en el nostre menú diari: esmorzar, dinar, berenar o sopar. El segó de civada pot resultar-nos útil per millorar la salut digestiva. Aquí tens algunes de les seves propietats més notables i diverses receptes amb què inspirar-te.

Propietats del segó de civada

El segó de civada és el producte que s'obté després de refinar el gra de la civada. Tot i així, conserva algunes propietats del gra, que és la part rica en hidrats de carboni. Però a més a més, aquest producte és un dels més rics en fibra. Per tant, prendre'n en quantitats adequades pot contribuir a millorar el trànsit intestinal i ajudar-nos en cas de restrenyiment. El consum de betaglucans procedents de segó de civada també ajuda a mantenir nivells normals de colesterol sanguini.

Una altra de les propietats del segó de civada és que, gràcies a la seva composició, és un aliment que fa que estiguem més tips. Per això és ideal incloure'l en els berenars o a mig matí i d'aquesta manera enganyar la gana.

A més a més, el segó de civada també conté minerals com ara ferro, calci, potassi o fòsfor, vitamines del tipus B, vitamina E i àcid fòlic. Com pots observar, es tracta d'un ingredient molt complet que no podem deixar passar.

Segó de blat

Potser et preguntes quina diferència hi ha entre el segó de civada i el segó de blat. Comparteixen les mateixes propietats? Tots dos ens poden reportar beneficis? La veritat és que la composició de tots dos productes és bastant similar, però les seves diferències radiquen en dos aspectes principals: el percentatge de carbohidrats i el de fibra. Quant a greixos, en tots dos casos són baixos, tot i que dins d'aquesta proporció, el segó de blat en conté més.

Carbohidrats

Aquesta és una de les principals diferències. El segó de civada conté més hidrats de carboni que el segó de blat.

Fibra

La fibra del segó de civada és soluble, mentre que la del segó de blat és insoluble. Quina diferència hi ha? La fibra soluble del segó de civada té la capacitat d'atreure l'aigua i crear una pasta que, durant la digestió, pot contribuir a mantenir els nivells normals de colesterol sanguini i a augmentar el volum de les femtes. La fibra insoluble del segó de blat també afavoreix el trànsit intestinal i augmenta el volum de les femtes.

Receptes amb segó de civada

Si vols introduir el segó de civada a la dieta però no tens gaire clar com fer-ho, aquí et deixem un menú diari que et pot ajudar. Apunta-te'l!

Esmorzar:

- Un bol de cereals integrals amb dues cullerades de segó de civada i llet descremada.

- Un kiwi

- Suc de taronja natural

A mig matí:

- Un iogurt natural amb una cullerada de segó de civada.

Dinar:

- Primer: amanida de tomàquet, espinacs, formatge fresc i segó de civada. Amb un raig d'oli, suc de llimona i sal.

- Segon: Pit de pollastre amb samfaina.

- Postres: Un Activia

Berenar:

- Mugcake de civada i plàtan:

  • 1 plàtan
  • 2 clares d'ou
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de segó de civada
  • 1 culleradeta de canyella

Barregem tots els ingredients en una tassa, omplint-la fins a la meitat; la fiquem al microones durant 2 minuts a màxima potència i gaudim del seu sabor.

Sopar:

- Truita francesa de segó de civada:

  • 2 ous
  • 2 cullerades de segó de civada
  • 2 cullerades de formatge fresc batut
  • Un pessic de sal

Batem els ous amb dues cullerades de segó de civada. Fem la truita a la paella, hi afegim el formatge, tanquem la truita per la meitat, deixem que es faci pels dos costats i la servim.

Ara que ja saps més coses sobre el segó de civada i les seves propietats, recorda que Activia de Danone també et pot ajudar a millorar la salut digestiva.

* La fibra del gra de civada contribueix a augmentar el volum de les femtes si ingerim aliments que contenen com a mínim 6 g de fibra per cada 100 g o 3 g de fibra per cada 100 kcal.

 **Consum diari seguint una dieta variada i un estil de vida saludable. Activia conté clorurs naturals que provenen de les sals minerals i que faciliten la digestió mitjançant la producció d’àcid clorhídric a l’estómac.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.