{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Hola a tothom!

Després dels àpats copiosos de l’estiu, els pica-pica… potser no hem cuidat tant la nostra alimentació, oi? La tornada de les vacances és un bon moment per centrar-nos a alimentar-nos correctament i seguir cuidant el colesterol amb receptes baixes en colesterol. Voleu saber-ne més?

Com ja sabeu, el colesterol és un greix que en certa mesura és necessari, però l’excés pot afectar la salut del nostre organisme. Per tenir els nivells de colesterol controlats, ens ajuda molt seguir una alimentació equilibrada i practicar activitat física d’una manera regular.

És molt important aportar a la nostra alimentació diària una ració de verdures en cada àpat principal, en forma d’amanida o de verdura cuita, i entre 2 i 3 peces de fruita. A més, s’ha de consumir diàriament o cereals com l’arròs o la pasta (millor integrals), o patata, i 2 o 3 vegades a la setmana una mica de llegums; l’aportació de fibra dels cereals integrals i dels llegums ens poden ajudar a disminuir l’absorció de colesterol en l’organisme.

També us recomano que la carn d’elecció sigui blanca, com el pollastre, el gall dindi o el conill, i que consumiu amb tranquil·litat entre 3 i 4 ous a la setmana. Pel que fa als greixos cardiosaludables que seran els recomanats com el conegut omega-3, destaquen el peix blau, les nous i les llavors de lli. Parlant de greixos: amanir i cuinar amb oli d’oliva verge és una opció molt saludable per l’aportació en greixos monoinsaturats també cardiosaludables.

Com ja deveu saber, cal moderar el consum d’embotits i aliments rics en greixos saturats, i és per això que és millor que els lactis que consumiu siguin semidesnatats o desnatats. Heu sentit a parlar dels esterols vegetals? Són aquells components presents en alguns vegetals que ajuden a eliminar el colesterol que ingerim, de manera que són uns aliats perfectes per disminuir els nivells de colesterol; aquests esterols els podem trobar al Danacol.

Bé, després de tanta teoria, us passo unes quantes receptes delicioses i baixes en colesterol perquè gaudiu cuidant-vos:

Entrants:

Segons plats:

Postres:

Què us sembla? Si és que cuidar-se una mica també és deliciós!

I com que els àpats de la resta del dia també són importants, us recomano que esmorzeu, per exemple, un got de llet desnatada amb cereals integrals i una peça de fruita; a mig matí, unes torrades de pa integral i formatge fresc desnatat; i per berenar, un Danacol i un grapat de nous. I si voleu més receptes baixes en colesterol, aquí us deixo un altre enllaç.

Espero que us hagi convençut i que poseu aquestes recomanacions i receptes en pràctica.

Com es prepara?