{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Són delicioses i fàcils de conservar, per això no és d'estranyar que les fruites i verdures adobades gaudeixin cada vegada de més popularitat. Descobreix com fer els teus propis confitats a casa, inclosa la nostra deliciosa recepta de maduixes adobades amb iogurt natural.

 

Què són els aliments envinagrats? Què és el confitat?

L'envinagrat és un mètode ancestral de conservar els aliments, ja sigui mitjançant la fermentació en salmorra (aigua amb una alta concentració de sal) o per immersió en una solució amb vinagre. Aquest mètode es va desenvolupar per primera vegada fa 4000 anys i és una forma d'allargar la vida útil dels aliments. Però els adobats no són, en absolut, cosa de el passat. L'envinagrat es continua utilitzant avui dia com una manera fàcil de reduir el malbaratament d'aliments i conservar fruites, vegetals, peixos, hortalisses i carns per a la seva utilització fora de temporada.

En l'actualitat, cada vegada més xefs s'inspiren en la llarga tradició asiàtica de conservació d'aliments i experimenten amb ingredients confitats per elaborar receptes són sabors i textures únics.

Tria els ingredients adequats per als teus adobats casolans

La seva fàcil elaboració està a l'abast de tots. Només has de triar els ingredients frescos favorits (excepte les patates) i posar en marxa la teva creativitat.

Hi ha una infinitat de possibilitats: cogombres o cebes vermelles envinagrades per adornar els teus entrants, pastanagues adobades o arengades per donar-li un toc exòtic als sandvitxos, préssecs o prunes amb iogurt natural, o pots inspirar-te al plat indi Aam ca Achar i elaborar un chutney de mango com a acompanyament de l'pollastre a la graella amb salsa de iogurt.

Elaboració casolana de confitats: fàcil i ràpid

  • Neteja les verdures o les fruites i pela.
  • Talla-les en una grandària o forma adequats.
  • Col·loca els trossos en un pot de vidre.
  • Afegeix sal (aprox. 25 g / litre) i cobreix amb aigua.
  • Adapta la barreja al teu gust: més sal perquè estiguin més cruixents o menys sal si els prefereixes més tendres. També pots afegir herbes fresques, all o espècies per augmentar el sabor.
  • Tanca hermèticament el pot i guardeu durant una setmana a 20 ° C, veuràs que es produeixen algunes efervescències, i, a continuació, durant tres setmanes a 13 ° C.
  • Consumeix els productes confitats en un termini de vuit mesos, abans que comencin a perdre el seu color.


Massa temps? Prova a envinagrar amb una solució calenta: 1 part dóna sucre, 2 parts de vinagre blanc i 3 parts d'aigua, deixa-ho marinar durant una hora i fica-ho a la nevera. Espera dos o tres dies perquè es desprengui tot el sabor i podràs gaudir-ne durant les següents setmanes.

Et ve de gust provar? Comença amb aquesta sorprenent recepta de maduixes adobades i iogurt natural (un altre producte fermentat que ajuda a pair la lactosa3). Aquest innovador postres és una deliciosa manera de que els teus amics comencin a provar els adobats d'una altra manera.

Maduixes adobades amb iogurt: un deliciós toc àcid

Ingredients

  • 100 ml de vinagre d'arròs
  • 300 ml d'aigua
  • 40 g de sucre morè
  • 800 g de maduixes
  • un pessic d'extracte de vainilla
  • 100 g de pistatxos
  • 40 g de flocs de civada
  • 1 cullerada de llavors de sèsam
  • 600 g de iogurt
  • 3 cullerades de mel

Preparació

  1. Prepara els envinagrats. Bull el vinagre d'arròs, l'aigua, el sucre morè i la vainilla. Remou bé i deixa que refredi. Renta les maduixes i treu-ne el cabito. Tallar-a la meitat i col·loca-les en una capa uniforme en un recipient baix per coure i aboca la barreja de vinagre sobre elles. Deixa que marini durant una hora.

  2. Prepara la barreja de pistatxo. En una paella de mida mitjana, torra lleugerament els pistatxos, els flocs de civada i les llavors de sèsam. Passa-ho a un bol petit i deixa que refredi abans de barrejar-ho amb el sucre.

  3. Prepara el iogurt. Barreja el iogurt i la mel i divideix la barreja en sis gotets de vidre. Posa les maduixes adobades en capes i després cobreix-amb la barreja de pistatxo. Ja pots clavar-li la dent!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre