{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Des del dissenyador de tobogans a l’ensinistrador de dofins, hi ha feines i feines. Però totes, siguin estranyes o normals, tenen una cosa en comú: l’hora d’esmorzar. I en aquest moment arriba una important decisió: què menjo? La resposta dependrà de moltes variables però, sens dubte, el tipus de professió influirà en la decisió del menú. Aquí tens alguns consells per decidir quins aliments són millors pel teu dia a dia. Endavant!

Per als que treballen enganxats a la cadira  

Cuidar el cos i la ment és important, però hi ha feines on l’esforç és més gran per les neurones que per les cames. Sí, parlem de les feines que impliquen un gran desgast intel·lectual però que són físicament sedentàries. Per aquests treballadors, és important limitar el consum d’aliments rics en sucres que aportaran calories buides i apostar per aliments amb una bona densitat nutricional. Per altra banda, són indispensables els aliments alts en vitamines i sals naturals. Els fruits secs i les llavors poden ser un gran aliat per mantenir la ment activa i carregar energia. La ment és meravellosa!

 

Per als que no paren quiets ni un moment  

Bombers, esportistes, forces de rescat… aquestes són algunes de les professions que necessiten més esforç físic. Apagar un incendi, entrenar esports d’elit o rescatar víctimes a la muntanya requereix un nivell físic que no tots podem aguantar. Per això, és molt important que la gent que no para quieta ni un moment en la seva feina esmorzin com uns campions: embotits baixos en grasses, cereals, làctics i fruites.  Els aliments rics en hidrats de carboni i proteïnes són la base d’aquests esmorzars. Un batut de maduixes, plàtan i fruits vermells amb iogurt, poden ser un batut energètic d’allò és ric per emportar-vos a la feina. Perquè sense energia, no hi ha bomber que valgui!

 

Per als que tenen horaris de xiclet

Un dia de nit, l’altre de mig matí i l’altre de tarda. Hi ha moltes professions que tenen horaris més que elàstics: metges, personal de seguretat... Per a ells, és especialment important mantenir un ordre en l’alimentació. Si és de nit, és preferible optar per aliments baixos en grasses i no oblidar-se mai de la hidratació. Beure aigua o altres líquids, és vital per evitar el cansament i la somnolència. Perquè la nit pot ser molt llarga o molt curta depenent de com la miris.

 

Per als que viuen amb un peu a cada continent

Sí, estem parlant dels treballadors “nòmades” que es passen el dia viatjant. Segur que tots alguna vegada hem somiat amb una feina així: sopar a Nova York, esmorzar a Londres i cafè a Dubai. Però per seguir un ritme així de frenètic és vital un bon esmorzar per agafar forces. Per aquestes feines és recomanable consumir aliments rics en fibra i fruita fresca. Beure líquids amb abundància (aigua, suc, te, sopa...) reduirà la sensació de cansament i farà que les hores d’espera en els aeroports passin més ràpid. Gairebé volant!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre