{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El colesterol és una substància grassa que efectua funcions que el cos necessita. En situacions normals, el colesterol circula per les artèries sense problemes. No obstant això, l’excés de colesterol a la sang pot ser perillós per a la salut.

Si tens el colesterol alt i vols reduir-lo, és important que segueixis una alimentació correcta i practiquis activitat física regularment (nedar, caminar…).

Els aliments per reduir el colesterol són els d’origen vegetal. Com més aliments vegetals contingui la teva alimentació, millor! Per aconseguir-ho, intenta seguir una dieta a base de fruites, verdures, cereals integrals, peixos blaus, carns baixes en greix, llegums, fruita seca i oli d’oliva verge extra.

També els productes amb esterols vegetals es consideren aliments per reduir el colesterol, ja que els estudis han demostrat que els esterols vegetals redueixen el colesterol. Els esterols vegetals són presents de manera natural en aliments vegetals com l’oli d’oliva, el blat de moro i la soja, els llegums, algunes llavors i fruita seca, com el sèsam i les ametlles. També els pots trobar a Danacol, una llet fermentada que, a més dels beneficis dels lactis, està enriquida amb esterols vegetals.

Per contra, has de tenir en compte que el colesterol i els greixos saturats (nutrients que també augmenten el colesterol) es troben en les postres dolces (brioixeria industrial, rebosteria…) i en aliments d’origen animal (carns, embotits, salses greixoses provinents de productes animals…). Per aquest motiu, si vols fer una dieta per rebaixar el colesterol, hauries d’evitar aquests productes.

Ara ja saps quins productes has de comprar per mantenir el colesterol controlat. I a més a més, en aquest altre enllaç, aprendràs a elaborar el teu propi menú cardiosaludable.

Bon profit!

Com es prepara?